2021. május 13., csütörtök

„EZ AZ ELMÚLT ÉVTIZED LEGKÁROSABB LAKÁSPOLITIKAI DÖNTÉSE”

MAGYAR NARANCS
Szerző: narancs.hu
2021.05.13.


Kiakadtak a polgármesterek a lakástörvény új módosításán.


Tegnap nyújtotta be az Országgyűlésnek Böröcz László fideszes képviselő azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében nagyon olcsón, a forgalmi érték 15-30 százalékáért lehetne megvásárolni az önkormányzati bérlakásokat. A javaslat az összes önkormányzatot érinti, beleértve a műemléképületeket is.

A módosító számos polgármesternél okozott hatalmas felháborodást. 
„Azok a bérlakásban élők, akik napi problémákkal küzdenek, várhatóan ki lesznek szolgáltatva a lakásmaffiának. Az olcsó lakásvétel lehetősége a tehetőseknek kedvez, a rászorulókat adósságba taszíthatja. Indokolatlan és igazságtalan azokkal szemben, akik nem tudtak bérlakáshoz jutni az elmúlt évtizedekben” – így reagált Tóth József XIII. kerületi polgármester. Tóth megjegyezte, hogy a kerület évek óta tudatos ingatlangazdálkodást folytat, az országban élen jár a bérlakásépítésben.

"Mi a lakásállomány folyamatos fejlesztését, bővítését tűztük ki célul, nem pedig az áron aluli értékesítését. Ez a törvényjavaslat, elfogadása esetén az önkormányzati bérlakásrendszer végét jelenti"

– zárja bejegyzését a polgármester.

De hasonlóan elégedetlen az áron aluli eladás lehetőségével Pikó András, Józsefváros polgármestere. „Először is elindul egy új rablóprivatizáció, amelynek eredményeképpen végül nyomott áron belvárosi és más értékes lakásokhoz juthat a NER- közeli csókosok hada – lehet, hogy az elején sok boldog lakástulajdonos fog majd a Fideszre szavazni, de a fővárosi épületállomány műszaki színvonalát is kalkulálva később örömmel szabadulnak majd az olcsón megszerzett vagyontárgytól a piaci ár alatt is” – vélekedett Pikó, aki szerint ez a javaslat az elmúlt évtized legkárosabb lakáspolitikai döntése...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.