2021. május 31., hétfő

FUTBALLPARLAMENT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.05.31.


A parlament tavaszi-nyári időszaka rendszerint június végén, július elején ér véget. Ez alól csak akkor van kivétel, amikor ennél is fontosabb dolgok történnek, például labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek a magyar válogatott részvételével. A Népszava vette észre, hogy bár a honnak atyjai számára a magyar emberek felemelkedése és gyarapodása elsőrendű nemzeti ügy, van, ami még ennél, is fontosabb. Focinak hívják, ami a törvénykezésnél is fontosabb, ez az a sportág, amely a ma születésnapját ünneplő – Isten éltesse a bérből és fizetésből élő Orbán Viktort! – miniszterelnök számára még ennél is előbbre való.


Legalábbis erre kell gondolnunk, ha azt nézzük, hogy a korábbi évek gyakorlatától eltérően, idén hamarabb kezdhetik meg a jól megérdemeltet a képviselők. Míg a korábbi években általában június végéig, július elejéig vitatkoztak az ország lakóinak életét jobbá tevő törvényekről, idén ez másként lesz. Úgy, ahogyan az öt évvel ezelőtt, 2016-ban volt, amikor szintén Európa-bajnokságon játszottak nemzetünk legjobbjai. Abban az évben június 14-én játszotta első mérkőzését a magyar válogatott, ezért a parlament már egy nappal korábban, június 13-án bezárt, így Orbán Viktor és néhány hozzá közelálló notabilitás ott lehetett az osztrákok elleni, magyar győzelemmel végződő mérkőzésen.

Idén is június közepén kezdi meg sorozatát a nemzeti tizenegy, Portugália ellen június 15-én futnak ki a pályára a legjobb magyar labdarúgók, de a meccs csak este kezdődik, így délelőtt és kora délután még lesz lehetőség, hogy Orbán Viktor 133 bátor embere tegyen valamit a magyarságért. Vagyis, elfogadjon néhány törvényt, köztük azt, ami a Fudan kínai elvtársegyetem építéséről szól, és amely mellett eddig egyetlen értelmezhető érvet hozott fel a kormányzati kommunikáció. Ez az érv így hangzik: mi vagyunk többen, ezért erőből politizálunk, akinek nem tetszik, kapja be!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.