2021. május 7., péntek

HAVI TÍZMILLIÓBA KERÜL AZ SZFE KURATÓRIUMA AZ ADÓFIZETŐKNEK

HÍRKLIKK
Szerző. HARKAI PÉTER
2021.03.06.


Megéri az alapítványi tagság: havi 1,3 milliót kapnak a Vidnyányszky Attila vezette kuratórium tagjai. S ez csak egy az elmúlt héten privatizált több tucatnyi alapítványból. Az önfoglalkoztatás viszont több mint aggályos.


A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Oláh Lajos közérdekű adatigényléssel kérte ki korábban, hogy az SZFE kuratóriumi tagsága milyen honorárium mellett látja el a feladatát.

Miután ezt nem teljesítették a megadott határidőre, a közérdekű adatok megismeréséért pert indított a DK. Végül az SZFE vezetése még a bírósági döntés előtt kiadta a kért dokumentumokat, amikből a következők derültek ki:

Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök havi 1,3 millió forintot kap az SZFE alapítványi vezetéséért;

Világi Oszkár, a MOL-csoport igazgatósági tagja; Rátóti Zoltán, Jászai-díjas színész; Lajos Tamás László operatőr, érdemes művész; valamint Bacsa György, a Mol üzletfejlesztési igazgatója kuratóriumi tagokként fejenként havi 1,3 millió forint juttatásban részesül;

Windisch László MNB-alelnök felügyelőbizottsági elnökként havi 780 ezer forintot kap, felügyelőbizottsági tagokként Nemcsák Károly és Szapáry György Béla közgazdász, volt MNB-alelnök havi 650 ezer forintot kap, amint Martonyi Zoltán jogász is vagyonellenőrként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.