2021. május 31., hétfő

KEDVES GYEREKEK! EZ A GYERMEKNAPI KORMÁNYINFÓ PLUSZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2021.05.30.


A nálam nagyságrendekkel okosabb és bölcsebb kollégák szerint az elmúlt héten legalább nyolcszor mondtam el, hogy ez mindent alulmúl, amit az elmúlt tíz évben műveltek. Akkor ez azt is jelenti, hogy most tartunk a kilencediknél, és ez még mindig csak pont annyi, ahányszor tizenegy év alatt az alkotmányozó fideszes többség nekirongyolt az alaptörvénnyé züllesztett alkotmánynak.

Mégis komolyan gondolom, hogy annál aligha lehet már lejjebb menni – azzal együtt se, hogy a fideszes vallás önmagában is predesztinálja az abban érintetteket egy rakás olyan dologra, amire tisztességes mezei polgár soha nem vetemedne -, hogy gyermeknap alkalmából az ország krémje választási kampányvideót tesz közzé Rendhagyó Kormányinfó Plusz – gyermeknapi kiadás jeligére. Amelyben véletlenül sem a gyerekek a főszereplők, hanem Orbán Hagyjákbékénagyarekeinket Viktor miniszterelnök és az ő udvartartása.

Szerintem nem tudott olyat mutatni a politikai pedofília eszközéhez előszeretettel nyúló politikai elit az elmúlt tíz évben (de, tudott, amikor 2017 decemberében Csepregen egy polgármesteri útavatáshoz óvodásokat térdeltettek le az aszfaltra), ami aláment volna ennek az súlyosan életszerűtlen, hiteltelen, hajánál fogva rángatott, megalázó performansznak. Aminek a lényegét Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő imígyen vezette fel:

"Kedves gyerekek! Ez a gyermeknapi Kormányinfó Plusz, ahol ti kérdezhettetek, most pedig jönnek rá mindjárt a válaszok. Köszönöm a sok kérdést, és tudom, hogy az elmúlt időszak nem csak a felnőtteknek, nem csak a szüleiteknek volt nehéz, hiszen nem tudtatok olyan megszokott módon önfeledten együtt játszani, együtt lenni iskolában, óvodában, ahogy megszokhattátok. Remélem, hogy ezek a válaszok csalnak egy kis mosolyt az arcotokra, és meglepetésvendégekkel is készültem, ami a válaszolókat jelenti, fogadjátok szeretettel a válaszokat".

És tényleg. Jöttek is szépen a Főnök után a MEGLEPETÉSVENDÉGEK – nem sorrendben: Novák, Nagy István, Varga Judit és Mihály, Szijjártó, Gulyás, Palkovics -, és összesen 8 percben mindannyian megválaszoltak egy-egy óvodás vagy kisiskolás gyereket minden bizonnyal közelről érdeklő kérdést. Mert annyira evidens, hogy egy 5-7-10 éves gyerek a miniszterelnök bácsi, valamint a miniszter nénik és bácsik bokros tevékenységének megfigyelésével kel és fekszik, hogy muszáj volt azzal kedveskedni nekik, hogy akkor most ünnepileg kielégítik a kíváncsiságát. De főleg a könnybe lábadt szemű nagyikákét, akik most Erzsébet-utalvány helyett ezt az életszagú, aranyos kis filmecskét kapják ajándékba az onokák szívből jövő örömén keresztül. És ráadásul pénzbe se kerül.

Tudom, hogy Ceaușescu elvtársat beleértve egy rakás rosszarcú diktátor is nagyon szerette a gyerekeket, akikkel mindent el lehet adni. Sőt, azt is tudom, hogy semmi nem írja felül azt a nemzeti érdeket, hogy az egykor pirosbetűs igazgatói figyelmeztetésben részesült kis Viktorka (és lám, mégis milyen sikeres ember lett belőle) zsinórban negyedszer is kormányra kerüljön. Ez viszont tényleg valami penetránsan vérlázító. Ahogy a gépi (gyerek)hangon beolvasott, kizárólag pozitívan megválaszolható, az egyébként is emberarcú kormány legemberibb arcának megvilágítására alkalmas propagandakérdésekre támaszkodva önmagukat fényezik 8 percen keresztül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.