2021. május 13., csütörtök

LEHANGOLÓ, HOGY AZ ÖMLIK MINDENHONNAN, MILYEN SZARUL DOLGOZUNK

TELEX
Szerző: BOLCSÓ DÁNIEL
2021.05.13.


Néhány hete a magyar nyilvánosságig is elért annak a román orvosnak a híre, aki szerint az elhibázott kórházi protokoll az oka annak, hogy olyan magas a lélegeztetőgépre kötött covidos betegek halálozási aránya. Utánajártunk, mennyi alapja van az állításainak – cikkünk második felében pedig a szintén magas hazai halálozási arány lehetséges okairól kérdeztük a szakértőket. A szakmát frusztrálja, hogy a közvélemény őket hibáztatja, és az orvosi kamara állásfoglalása sem tett jót a kedélyeknek.

Az utóbbi hónapokban Magyarországon is forró téma volt a lélegeztetőgépre szoruló covidos betegek magas halálozási aránya. Bár pontos adat nem érhető el, a hírek tragikus, olykor 80–95 százalékos mutatóról szóltak. Ezért nem meglepő, hogy hazai oldalakig is eljutott annak a román doktornőnek az esete, aki szerint épp az elhibázott lélegeztetési protokoll okolható a magas halálozásért.

Először röviden összefoglaljuk, hogy pontosan mit is állít a román orvos, majd magyar szakértőket kérdezünk ezeknek az állításoknak a szakmai megítéléséről, illetve a magyarországi helyzetről...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.