2021. május 12., szerda

NEM ÚGY NÉZ KI, HOGY A FUDAN A DIÁKVÁROS SARKÁBA SZORULNA, ÉPP ELLENKEZŐLEG

TELEX
Szerző: TENCZER GÁBOR
2021.05.12.


Két új törvénytervezet jelent meg a parlament honlapján: az egyik meghatározza, melyik állami ingatlanokat kapja majd a Fudan Egyetem, a másik, hogy melyikeket a Diákváros. A helyrajzi számok alapján felrajzoltuk a térképre a helyüket, és nem az jött ki, amit kormányzati oldalról eddig állítottak, miszerint „az újonnan létesülő felsőoktatási intézmény nem vesz el területet a Diákvárostól”.


Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes két törvénytervezetet nyújtott be a napokban, a tervezetek előadója Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszter. A Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról címet viselő tervezetben az áll, hogy megalapítják a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványt, és ingyen négy állami tulajdonú ingatlant adnak át a részére. A tervezet felsorolja az ingatlanok helyrajzi számát, ami alapján felrajzolható a Fudan Egyetem majdani területe.

Mint a térképen is látszik, a Fudan Egyetem megkapja a Nagyvásártelep hatalmas, központi telkét a vízpart túlnyomó részével (a térképen pirossal jelölve). Nem túlzás azt mondani, hogy ezzel a legjobb fekvésű telkeket kapja a kínai egyetem.

A másik tervezet ugyanígy meghatározza a Diákváros számára juttatandó ingatlanokat is, amiket (zöld színnel) szintén berajzoltunk a térképre. Mint látszik, ez egy kisebb terület, ráadásul nem vízparti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.