2021. május 15., szombat

ORBÁN SEMMIT NEM ÉRTETT ABBÓL, AMIT KARIKÓ KATALIN A VÍRUSRÓL MONDOTT, CSAK A DISZNÓSAJTRA EMLÉKSZIK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.05.14.


Minden tisztelet Karikó Katalinnak, nemcsak a tudományos teljesítménye, hanem egyenes, őszinte, emberséges megnyilvánulásai miatt is. A kérdés csupán az, mikor döbben rá arra, hogy kikkel áll szemben, miután már láthatta, hogy Orbán propagandagépezete meghamisította a vakcinák hatásfokáról kiadott táblázatot is. Ebben a kínai vakcina végzett az első helyen, a Pfizer lett az utolsó, ami pedig a legjobb, s ami az ő találmányára épült. Az emigráció alatt hozzászokott a demokratikus normákhoz, ennek megfelelően elfogadta Orbán meghívását, de a találkozó után láthatta, hogy megint propagandára használták fel.

Egy demokratikus jogállamban a miniszterelnökkel való találkozóról egy korrekt szakmai nyilatkozatot adtak volna ki, amely fontos és a védekezés szempontjából lényeges információkat tartalmaz. Az kiderült Orbán szövegéből, hogy Karikó Katalin el is mondott ilyen információkat, melyekből a magyar emberek Orbán mórickás interpretációja alapján csak annyit tudhattak meg, hogy „csomó érdekes dolgot mondott, orvosbiológiai szakmai dolgokat is. Volt, amit megértettem. Azért egy ilyen beszélgetés egy magamfajta jogász számára nem olyan egyszerű”. Ez egy miniszterelnök szövege, miután találkozott egy tudóssal.

A találkozónak a magyar emberek, a vírustól rettegő emberek, ennélfogva Karikó Katalin számára is ez lett volna a fontosabb, nyilván ezért találkozott Orbánnal, nem azért, hogy a magyar disznósajtról beszéljen vele. De ebből Orbán egy szót nem jegyzett meg, mert mint mondta, neki a találkozó kapcsán a legfontosabb az, hogy „itt ismét egy nagy magyar teljesítménnyel állunk szemben. Van abban valami nagyszerű, hogy valaki Kisújszállásról elindulva a ma élő legismertebb magyarrá válik. Nyugodtan mondhatjuk, hogy Karikó Katalin a ma élők között a legismertebb magyar. Ráadásul egy olyan teljesítménnyel jut el a világhírnévig, amivel sok millió ember életét lehet megmenteni ”. Az a nagy szám, hogy valaki “a legismertebb magyar”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.