2021. május 19., szerda

SÚLYOS PROBLÉMA, HOGY EZT A VITÁT ÁTENGEDTÜK A JOBBOLDALNAK | BETLEN ANNA ÉS PERINTFALVI RITA

PARTIZÁN
Szerző: Partizán
2021.05.19.



Mit gondol egy feminista közgazdász és egy teológus-kutató a genderelméletről? Egyáltalán melyik gender melyik elméletéről? És miért pont ők vitáznak róla a Partizánon? Magyarországon a kormány LMBT-ellenes politikákat propagáló kommunikációs eszközként használja a gender fogalmát, míg a civil aktivizmusban egészen más fronton növekszik a feszültség a nemi identitással kapcsolatos narratívák között. A mai Markolóban két vendégünkkel, Betlen Annával és Perintfalvi Ritával folytatjuk a diskurzust a társadalmi nemről, biológiai nemről, nemi identitásról, nemváltoztatásról, ezek összefüggéseiről, illetve a gender téma azon érzékeny pontjairól, amelyek nyílt megvitatása külföldön már kemény szankciókkal jár progresszív körökben. 

Az adásban hivatkozott írások linkjei: 

Betlen Anna: Transzba esve - új hullám a globalizált testiparban c. tanulmánya: https://iphigeniablog.wordpress.com/2... 

Perintfalvi Rita: Anti-genderizmus Európában c. publikációja (német nyelven): https://www.transcript-verlag.de/978-...

Perintfalvi Rita új könyve a Kalligram kiadó gondozásában június 10-étől elérhető lesz "Amire nincs bocsánat - Szexuális ragadozók az egyházban" címmel a Librinél. 

Balogh Zsófi előző adása a gender feminista vonatkozásairól: https://www.youtube.com/watch?v=4Ixmv...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.