2021. június 17., csütörtök

200 MILLIÁRD FORINTÉRT ŐRIZHETIK A KÓRHÁZAKAT A FIDESZ KEDVENC BIZTONSÁGI CÉGEI

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ZSILÁK SZILVIA
2021.06.17.


A Fidesz kedvenc őrző-védő cégei nettó 200 milliárd forint keretösszegért őrizhetik 93 fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézmény telephelyeit – derült ki az európai uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számából. Többek között a nyertesek között találjuk a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-t és a Valton-Sec Zrt.-t is. A pályázók körét már a kiírás is eléggé leszűkítette.


A közbeszerzést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) írta ki az egészségügyi intézmények őrzésére. A leírás szerint a nyertes cégeknek összesen körülbelül 93 darab fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézmény, 372 darab telephely őrzését kell megoldaniuk. A keretmegállapodás keretösszege 200 milliárd forint, és kilenc cég jár jól vele.

A nyertesek a kelet-magyarországi intézményeket 65 milliárd forint keretösszegért, a budapesti és Pest megyei intézményeket 70 milliárd forintért, a nyugat-magyarországi intézményeket pedig 65 milliárd forintért őrizhetik. A keretmegállapodás időtartama 48 hónap, azaz négy év.

A munkával a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-t, a Valton-Sec Zrt.-t, az Univerz Holding Zrt.-t, az Univerz Biztonságtechnikai Kft.-t, az Univerz Biztonsági Tanácsadó Kft.-t, az Univerz Biztonsági Szolgáltató Kft.-t, a Securimaster Kft.-t, az Airport Service Budapest Zrt.-t, és az ESG Holding Zrt.-t bízta meg a KEF.

Tavaly decemberben számoltunk be erről az őrzésre kiírt 200 milliárdos pályázatról, és hogy mellé 300 milliárdért a takarításra is lehetett ajánlatot tenni. A pályázók körét eléggé leszűkítette a kiírás, ugyanis előírás volt, hogy csak olyan cég pályázhat, amelynek az éves nettó bevétele eléri a 10 milliárd forintot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.