2021. június 21., hétfő

A FIDESZ NEM VÉLETLENÜL MOST VETTE ELŐ A MELEGEKET, DE VAN ENNEK EGY VESZÉLYE

TELEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2021.06.21.


- A Fidesz az utolsó pillanatban melegellenes módosítókat hozott be a pedofiltörvénybe, amely óriási tiltakozást váltott ki az ellenzék nagy részénél.

- A Fidesz ugyanakkor azzal számolt: ez kedvezőbb téma a pártnak, mint a Fudan vagy a lakástörvény ügye, ideális téma a kampányra készülve, hiszen nem a saját táborát, hanem az ellenzéket osztja meg.

- A melegellenes módosítókkal a Jobbik került nehéz helyzetbe, amelynek döntenie kellett, hogy a saját szavazóival vagy a szövetséges pártokkal megy szembe. Utóbbi mellett döntött, amiért Jakab Péter azóta is kapja az ellenzéki kritikákat.

- A Fidesz számára ugyanakkor van egy nagy veszélye is, ha a témát napirenden akarja tartani: mi lesz, ha lebukik egy meleg fideszes?

Az elmúlt napok politikai napirendjét kétségtelenül a melegtéma határozta meg, miután fideszes képviselők a nyilvánosság számára váratlanul homo- és transzszexualitást érintő módosításokat nyújtottak be a pedofilellenes törvénycsomaghoz.

Előzményként fontos ismerni, hogy a pedofiltörvényt – egészen a fideszes módosításokig – a parlamentben teljes konszenzus övezte. Az ellenzék persze odaszúrt a Fidesznek Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofilügye miatt, de sokáig nem volt kérdés, hogy az Országgyűlés egyhangúlag fogja elfogadni a javaslatot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.