2021. június 30., szerda

BOLDOG ISTVÁN ÉS FEHÉR PETRA MINDENT TAGAD, TÖBB VÁDLOTT-TÁRSUK BEISMERT

MAGYAR HANG
Szerző: SZABÓ ZSOLT LÁSZLÓ
2021.06.30.


Hat év letöltendő börtönbüntetést ajánlott az ügyészség Boldog István fideszes országgyűlési képviselőnek és munkatársának, Fehér Petra egykori fideszes megyei közgyűlési képviselőnek, ha beismerik, hogy bűnszervezetet működtettek és kenőpénzt fogadtak el. Az ügyészség ajánlatával azonban nem éltek, ártatlannák mondták magukat – derült ki a Fővárosi Törvényszéken, ahol előkészületi üléssel kezdődött a fideszes parlamenti képviselő és nyolc társa ügyének tárgyalása.


Noha Boldog Istvánt és Fehér Petrát hallgatták meg először, a tárgyalóteremből történt távozásuk után vett az ügy fordulatot: többen ugyanis beismerően, vagy részben beismerően nyilatkoztak Gohér Márta bíró előtt. Így tett a kenőpénzt kézbesítő asszisztens nő, továbbá Illési Sándor, Cserkeszőlő volt független polgármestere is, aki kisebb pontatlanságokkal elfogadta a vádirat helyességét (más kérdés, hogy a bíróság nem fogadta el beismerésnek a nyilatkozatát). Részben beismerte a terhére róttakat két vállalkozó is – egyikük azt is elismerte, hogy kenőpénzt adott át –, de a tárgyalásról nem mondtak le.

Boldog Istvánt és Fehér Petrát hivatali vesztegetés elfogadásával vádolják. Konkrétabban azzal, hogy elintézték, hogy két ismerős vállalkozó cége végezhesse a Jász-Nagykun-Szolnok megyei választókerületben található Cserkeszőlőn a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) beruházásait. Ennek fejében készpénz visszaosztását kérték a vállalkozóktól.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerint Boldog mint befolyással bíró országgyűlési képviselő volt az uniós program forrásaira utazó bűnszervezet első embere. Fontos tagja volt a szervezetnek – a pályázatok elbírálására ráhatással bíró – munkatársa, Fehér Petra megyei önkormányzati képviselő is. Rajta kívül egy jó nevű közbeszerzési szakember, több térségi vállalkozó, illetve egyikük munkatársa is az uniós beruházásokat megcsapoló hálózat része volt, miként a volt cserkeszőlői alpolgármester, Illési Sándor is, akit sikerrel környékeztek meg...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.