2021. június 17., csütörtök

ELŐRE A FASIZMUS ÚTJÁN! - A FIDESZ CSALÁDVÉDŐ BÖLCSEI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: MARKÓ BEÁTA
2021.06.16.


Sz. József, ereszmászó – akinek élete főműve a felcsúti országgazda útmutatói alapján megírt magyar alaptörvény –, még nem nyilatkozott a 133 bátor ember által minap megszavazott melegek elleni fasiszta törvényről, pedig felettébb érdekes lenne megismerni egy szakértői véleményt.

A homofób paragrafushalmazt a felcsúti országgazda a maga jól bevált, cseles módszerével a gyerekek védelmében és a pedofília ellen hozatta, ám valójában nem szól másról, mint az LMBTQ emberek üldözéséről. A szokásos bikfanyelven fogalmazott jogszabály tiltja a „nem hagyományos” szexuális kapcsolat bemutatását a 18 évnél fiatalabbaknak és tiltja a homoszexualitás megjelenítését, népszerűsítését – ki és hol népszerűsítette eddig? –, valamint a születési nem megváltoztatását, vagy hogy ezekről egyáltalán halljanak a kiskorúak.

Sz. József, ereszmászóhoz hasonlóan, K. Gábor egykori perui nagykövet sem nyilatkozott a pedofíliáról szóló passzusokkal kapcsolatban, pedig, ha valaki, hát ő igazán tudna mesélni, valódi szakembernek számít a laptopján talált 19 ezer pedofil fényképpel.

Semmi kétségünk afelől, hogy a 133 bátor ember ideje nagy részét olvasással tölti. Az önálló gondolkodásról, szabad akaratról és műveltségéről tizenkettedik éve tanúbizonyságot tevő törvényhozó egylet – értsd: gombnyomók gyülekezete – nyilván jól ismeri az ókori Görögországban i. e. a 6. században élt költőnőt, Szapphót, és az ő nőkhöz írt szenvedélyes verseit. Szapphó Leszbosz szigetén élt, s azt sem kell elmagyaráznunk a könyveket faló csapatnak, hogy a nők közötti szerelem elnevezése; „leszbikus” – éppen innen származik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.