2021. június 17., csütörtök

FELJELENTETTE A FIDESZT A MOMENTUM A YOUTUBE-OS GYŰLÖLETKAMPÁNYA MIATT

MÉRCE
Szerző: BLASKÓ ZSÓFIA
2021.06.16.


A Momentum feljelentette a Fideszt a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál Youtube-on folytatott gyűlöleltkampánya miatt – Csordás Anett, a C8 és a Momentum képviselőjelöltje és Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja és képviselőjelöltje ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót párt székháza előtt a mai napon.

Csordás szerint az elmúlt napokban több szülő és nagyszülő jelezte azzal kapcsolatos felháborodását, hogy a Youtube-on a gyermekműsorok alatt Karácsony Gergely főpolgármestert lejárató, politikai tartalmú, fizetett reklámmal találkoztak. Mivel az ilyen tartalmak károsak lehetnek a kiskorúakra, a képviselőjelölt feljelentést is tett a Médiahatóságnál.

Ezzel kapcsolatosan levelet is írtak Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetójének és Hollik Istvánnak, a Fidesz kommunikációs vezetőjének annak érdekében, hogy azonnal hagyjanak fel a gyűlöletkampánnyal.

„Meggyőződésem szerint ez a hirdetési gyakorlat tisztességtelen és etikátlan. A gyermekek egy bizonyos életkorig nincsenek tisztában azzal, hogy miről szólnak ezek a tartalmak, és politikai döntési helyzetben sincsenek. A szellemi fejlődésükre, a társas kapcsolataikra pedig különösen károsak lehetnek a politikai riválist vagy bárki mást pocskondiázó, lejáratni kívánó reklámok”

-írják nyílt levelükben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.