2021. június 17., csütörtök

FELÚJÍTANA, ÉPÍTENE? MUTATJUK, MENNYIRE DURVÁN SZÁLLTAK EL AZ ÁRAK - A FAANYAGOK DRÁGULTAK A LEGBRUTÁLISABBAN

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.06.17.


Az idén a szakemberek szerint előre nem látott áremelkedések sújtják az építési piacot. A vállalkozások az év hátralévő részében további drágulásra számítanak, ami a már megkezdett projekteket is biztosan érinti.


Egyik olvasónk keseregve jelezte, hogy kora tavasszal a felújítás során elálltak a terasz befedésétől, most azonban az árakat látva már esélyük sincs, hogy megrendeljék ezt a munkát is. Másnak az építőanyag kereskedésben azt mondták, az ajánlott ár csak három napig él, azután jelentősen megemelkedik. Sokan tapasztaltak hasonlót, amit az idén bevezetett otthonfelújítási támogatás támasztotta óriási kereslettel magyaráztak. (Legfeljebb 3 millió forintos, vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatást lehet igénybe venni otthonfelújításra, az intézkedés részleteit itt szedtük csokorba.)

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerint azonban tévesen gondolják a lakossági megrendelők, hogy a drágulásért a kivitelezők a felelősek. A piaci árváltozások – állították friss elemzésükben – ennél sokkal összetettebbek, és a V4 országokban hasonlóan alakulnak mint Magyarországon. A világkereskedelemben és az Európai Unióban egyaránt ugyanilyen gondokkal küszködik az építési ágazat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.