2021. június 26., szombat

HATVANPUSZTA DRÁGA TITKAI - A HVG360 DOKUMENTUMFILMJE ORBÁNÉK FŐHERCEGI BIRTOKÁNAK ÁTALAKULÁSÁRÓL

HVG360
Szerző: hvg360
2021.06.25.


Az egykori tulajdonos, József nádor megirigyelhetné, amit hatvanpusztai majorsága romjaiból emel az Orbán család – sok-sok milliárdból. Közel fél órás dokumentumfilmen minden, amit a miniszterelnök családjának beruházásáról tudni érdemes.


A választási kampány előtt minden csillogni-villogni fog az Orbán család hatvanpusztai birtokán. Ezt az építkezésre „rálátó” helyiektől lehet tudni, mert hivatalosan minden titok, ami a beruházással történik. Az építési engedélyekhez beadott tervekbe nem lehet belenézni, a fővállalkozó bujkál, a járműveket bérlik, hogy ne vezethessenek a kivitelező nyomára, a kormányhivatal hallgat, a műemlékvédelem félrenéz.

A nevezetes, egykor Habsburg-majorság tanulmányozására újságírói eszközként maradnak a képek, a korábbi drónvideók, műholdfelvételek és hozzáférhető dokumentumok, illetve a háttérbeszélgetéseken felszedett információk. Ezekhez társul azoknak a friss és exkluzív videóknak a kiértékelése, amelyek kisrepülőkből készültek az elmúlt hónapokban.

Ennek a munkának az eredményeit mutatjuk be az alábbi filmben. Sokat megtudhatnak az Orbánék által követett mintáról, az istállók és hodályok lebontásáról, rejtve megközelíthető garázsokról, liftről, készülő lakó-, melléképületekről és az építkezés becsült méretéről és költségeiről. Bemutatjuk a majorság méretarányos, háromdimenziós modelljét is, amelyet nagy felbontású képek alapján készítettünk, és amellyel virtuálisan még az épületek belső tereibe is bepillantást adunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.