2021. június 22., kedd

HOL ÉLNÉM LE AZ ÉLETEMET?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2021.06.22.


A minap Steve egy posztjában feltette a kérdést: ha nem lennének előtted anyagi akadályok, hol töltenéd életed hátralévő részét? Nos, a kérdésre rengeteg reakció érkezett kommentben és a Facebookon is – és jött levélben, méghozzá Luke-tól.


„Nemrég az egyik írás felvetette itt, hogy hol élném le szívesen az életem hátralévő részét, ha nem korlátoznának az anyagiak, szóval ha ott élhetnék, ahol a legjobban szeretnék.

Ha jól emlékszem, a szerző akkor a Comói-tó melletti egyik falut írta, mint álmai helyszínét.

Elgondolkoztam egy kicsit ezen és gondoltam, röviden, de én is megírom a saját válaszom.

Kezdjük azzal, hogy az „anyagiak nem korlátoznak” kitételt én úgy értelmezem, hogy kellemes, nyugodt színvonalon, de nem luxusban élnék. Tehát nem merült fel bennem mondjuk egy penthouse Miamiban vagy egy nagy villa a Seychelle-szigeteken, mert ennek a realitása nagyjából nulla (noha optimista embernek tartom magam).

Szóval az én alapállásom az, hogy egy olyan helyet kereshetek, ahol tudok bérelni egy kényelmes lakást / házat és noha nem fogok magamnak jachtot vagy magánrepülőt venni, de nem lesznek anyagi gondjaim sem, kellemes, nyugati középosztálybeli színvonalon meg tudok élni.

Az előbb azt írtam, hogy egy olyan helyet kereshetek és már rögtön javítani is kell magam, mert nem egy helyet keresnék. Nem szeretném magam ugyanis egyetlen helyre korlátozni (persze idősen ez alighanem elkerülhetetlen), inkább szeretnék egy-vagy két bázist, ahonnan lehetne utazgatni, ha az belefér a keretbe. Legyünk optimisták és induljunk ki abból, hogy belefér...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.