2021. június 17., csütörtök

HOL TÖLTENÉD ÉLETED HÁTRALÉVŐ RÉSZÉT?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2021.06.17.


A kérdés nagyszerű és elgondolkodásra késztető, és már csak azért is érdekes, mert nemrégiben ugyanez merült fel a baráti társaságban. Szóval Steve kérdésfelvetése úgy szól: ha nem lenne semmilyen gátja, hol élnél legszívesebben? Az ő válasza kissé meglepő, de a magunk részéről nagyon szimpatikusnak találjuk.

„A minap elgondolkoztam. Ha nem lenne semmi akadálya, hova települnék le a nagyvilágban? Hol tölteném életem hátralevő részét? Gondolataim Olaszországra tértek vissza, és az ottani bőséges választék közül, az olasz tavakra. Rám a legnagyobb hatást a Comói-tó tette.

Nevezd ezt amolyan céltalan ábrándozásnak. Persze itt, ahol élünk, Ottawában, Kanadában, sokan elköltöznek a városukból nyugdíjba menés után. Kisebb, nyugisabb városba. Mások nyugatra, Vancouver-Victoria környékére mennek, ahol a tél nem olyan kemény. Az emigránsok egy része visszatér szülőhazájukba. Ezt is megtehetnénk.

Más országba telepedés esetén az itt járó nagyszerű betegbiztosítást fel kell adnod, mert az külföldön csak fél évig érvényes. Ez nagy hátrány. Kell venni magánbiztosítást, avagy szülőhazád ingyenes szolgáltatásait élvezheted, ha van állampolgárságod.

A betegbiztosítás problémája miatt sokan csak fél évre mennek el, a téli időkre. Legnépszerűbb: Florida, Arizona. Az így cselekedőknek nevet is adtak: „snow birds”, azaz hómadaraknak hívják őket. Ezek télre bérelnek valamit, és az itthoni lakásuk üres lesz. Mivel az esetleges orvosi ellátás az Egyesült Államokban jóval drágább, mint itt, Kanadában, biztosítást kell venni a különbséget fedezendő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.