2021. június 8., kedd

INKÁBB ÖSSZEFOGNAK AZ ŐSELLENSÉGGEL, CSAK NE ORBÁN NYERJEN 2022-BEN

TELEX
Szerző: CSEKE BALÁZS
2021.06.08.


A DK támogatja a Jobbikot, a Jobbik támogatja a DK-t. Az ellenzéki térfél legmeglepőbb szövetsége rajzolódott ki az elmúlt hetekben. Az egymást korábban élesen támadó, ideológiailag távol álló pártok megállapodást kötöttek, a választókerületek közel harmadában támogatják egymás jelöltjeit az előválasztáson. Végigvettük, hogy jutottunk el a nácizástól és szemkilövetős nyilatkozatoktól odáig, hogy a Jobbik beállt többek közt Kálmán Olga és Gy. Németh Erzsébet mögé, míg a DK mások mellett Rig Lajos és Szilágyi György kampányát fogja segíteni.


Ha valaki akár még csak tavaly év elején azt jósolja, hogy egy nap a jobbikos Jakab Péter a DK-s Varju Lászlóval szerepel közös plakáton, Dobrev Klára pedig Szilágyi György mögé áll be mosolyogva, valószínűleg nem sokan tettek volna rá nagyobb tétben fogadást. Aztán íme két olyan bejelentés, amelyre még az ellenzéki pártok elmúlt egy évben tett közeledéseit szemlélve is sokan felhúzhatták a szemöldöküket:

„Szilágyi György országos politikus, 10 éve országgyűlési képviselő, így mindent tud arról, hogy hogyan kell képviselőként szolgálni az emberek érdekeit. (…) Éppen egy ilyen emberre van szükség ahhoz, hogy 2022-ben itt is győzni tudjunk, ezért a DK Szilágyi Györgyöt támogatja az őszi ellenzéki előválasztáson!”

„Győztes csapaton ne változtass! Nem fogunk. (…) A Jobbik díjazza az elvégzett munkát, ezért úgy döntöttünk, Varju Lászlót támogatjuk az előválasztáson az ellenzék közös jelöltjeként ebben a választókörzetben.”
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.