2021. június 4., péntek

JÖNNEK SZEMBE, MINDENKI SZEMBE JÖN

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.06.04.


Varga igazságügyis valamikor tegnap délelőtt elkezdett sípolni, mint az összenyomott gumikacsa. Boszorkányüldözés, politikai játszma, ugyan már – és hasonlókat sípolt egy bírósági ítéletre, s ha gumikacsaként lett volna karja, keze, akkor felmutatta volna hatalmas középső ujját, kifejezve véleményét, miszerint az Európai Bíróság be is kaphatja. Varga Judit beosztása szerint igazságügyminiszter, akinek a NER-ből fakadóan ilyen a viszonya a joghoz. Ambivalens, képesebben kifejezve: le van szarva, ha nem a NER-nek megfelelően működik.

Láttuk és tapasztaltuk már, hogy a magyar állam/kormány, a neki nem tetsző ítéleteket egyszerűen nem hajtja végre, így mintegy kívül és felülhelyezi magát törvényen és jogon, miközben toporzékol, foglalják neki írásba, mi az a jogállam. Varga igazságügyis friss sípolási kényszere azért támadt, mert az Európai Bíróság elutasította a magyar kormány keresetét, miszerint az Európai Parlament szabálytalanul fogadta el kétharmaddal a Sargentini-jelentést, és indította meg ezzel egyidejűleg kies hazánk ellen a hetes cikk szerinti eljárást.

Ez pedig azóta is olyan gőzerővel robog, hogy Orbán nem győzi ellopni az uniós pénzeket mindeközben. Ez a szál azonban ma csak mellékdal, most az a fő örömünk, hogy miért jön mindig mindenki szembe azon a rohadt autópályán, és manapság egyre sűrűbben. Mindenki hülye, csak kipcsak, illiberális nemzetünk tudja a helyes irányt. Ahogyan jönnek szembe, villogtatnak és dudálnak nekünk, mi csak eltelten göcögünk, hogy rohannak a szakadék felé, mint mindenki rajtunk kívül ezer éve. Ennyi történelmi kitekintés azonban éppen elég nemzeti nyomorunkról.

Most aktuálisan azonban az a beszédes, mi a baja velünk azoknak, akik boszorkányüldözik keresztényi kormányunkat. Mindössze az alábbi tizenkét témában merültek fel aggályok: az alkotmányos és választójogi rendszer működése, az igazságszolgáltatás függetlensége, korrupció, adatvédelem, szólásszabadság, akadémiai szabadság, vallásszabadság, gyülekezéshez való jog, egyenlő elbánáshoz való jog, kisebbségek. Tehát úgy cuzammen az egész nyomorult életünk. S ha ezeknek a részleteit is fölfejtenénk, micsoda cifra kupleráj rajzolódna ki, de úgyis érezzük napra-nap...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.