2021. június 23., szerda

KÉT MECCS, AMI MEGMUTATTA, HOGYAN VERHETŐ NÉMETORSZÁG FUTBALLCSAPATA

TELEX
Szerző: ÁGHASSI ATTILA
2021.06.23.


Magyarország csoportjával, vagyis az F csoporttal zárul az Európa-bajnokság csoportköre: este 11 órára kiderül, melyik 16 válogatott folytathatja az egyenes kieséses szakaszban. Marco Rossi válogatottjától bravúr kell a továbbjutáshoz, ehhez ugyanis meg kellene verni Németországot Münchenben. 

Kedden már kiderült, hogy a győzelem biztosan továbbjutást ér.

A két válogatott 1954, vagyis a berni világbajnoki döntő óta nem találkozott egymással tétmeccsen, akkor a magyarok voltak az esélyesek, most nem: 1,2-szeres pénzt fizetnek a fogadóirodák a német sikerre, 15-szöröst a magyarra. Ezek fényében az Európa-bajnokság legnagyobb meglepetése lenne, ha Magyarország megverné Németországot, de ahogy a válogatott támadója, Sallai Roland is mondta, egy meccsen bármi megtörténhet.

Már a meccsek sorrendje után látni lehetett: nem fordulhat elő olyan forgatókönyv, hogy a mieink eleve esélytelenül utazzanak Münchenbe. Ám még a várakozásainkat is felülmúlta talán, hogy a világbajnok franciák ellen szereztünk egy pontot szombaton. Rossit persze nem lepte meg az eredmény, ennyit tippelt, és a korábbi kapitány, Dárdai Pál is ilyen eredményt vizionált, amikor a meccsről kérdezték.

Rossi nyomatékosította a szerda esti meccs előtt, jobb játékra lesz szükség a németek ellen, mint a franciákkal szemben, és egy kicsi szerencsére is szükség lenne, vagyis hogy a németek ne legyenek a legjobb formában. A jobb játék azért is fontos, mert a továbbjutáshoz mindenképpen három pontra van szükség...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.