2021. június 3., csütörtök

MENNYIT LEHET KERESNI IDÉN DIÁKMUNKÁVAL? - NŐTTEK AZ ÓRABÉREK, SOKAN KERESIK A FIATALOKAT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.06.03.


A koronavírus-járvány harmadik hullámának lecsengésével, a fokozatos újranyitásnak köszönhetően ismét egyre több diák vállalhat munkát az újraéledő gazdaságban. Bár a nagy fesztiválok idén is elmaradnak, a vendéglátás és a turizmus is keresi már a fiatalokat. A minimálbér idén tovább emelkedett, így az órabérek is nőttek.


A nyár kezdetével beindul a diákmunka szezonja, bár egyre több diák dolgozik tanév közben is. A koronavírus-járvány és a vele járó lezárások miatt azonban sokan vesztették el állásukat. A MŰISZ Iskolaszövetkezet tagjai között végzett friss felmérés szerint a válaszadók közel fele (43 százalék) elveszítette a korábbi állását az utóbbi hónapokban, és 36 százalékuk tudta otthonról folytatni addigi vagy új munkáját.

A járvány miatti korlátozások enyhülésével a gazdasági élet szereplői is új lendületet vesznek, és ismét szükségük lesz a diákok munkájára. A MŰISZ Iskolaszövetkezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a vállalkozások pénzügyeinek alakulása nem minden esetben kedvez az főállású munkaerő-állomány azonnali foglalkoztatásának. Éppen ezért a cégeknek segítség lehet a diákmunkások alkalmazása. Egyre több munkaadó ismeri fel, hogy főiskolai, egyetemi hallgatókkal a gyakornoki, projektszerű, időszakos pozíciók kényelmesen és gyorsan betölthetőek, de akár az átmeneti helyettesítések is gördülékenyen megoldhatók...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.