2021. június 3., csütörtök

MIÉRT MÉSZÁROS LŐRINC KEGYEIBŐL TÁMOGATJÁK KÖZPÉNZZEL A SZEGÉNYEK NYARALÁSÁT?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.06.02.


A Blikk szerint 3500 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. Mészáros Lőrincnek lehet hálás a sok szegény ember, akik félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek. Olyan ez, mintha lenne egy végtelenül ügyes és tehetséges ember, aki a becsülettel megszerzett jövedelmét szegények nyaraltatására fordítja.

Csakhogy a helyzet nem ez, hanem Mészáros Lőrinc a korrupt közbeszerzéseken a “miniszterelnök” haverja jóvoltából, annak strómanjaként, közpénzek százmilliárdjait lopta el, és abból jótékonykodik, ami elvileg nem is lehetne az övé, és amiből az államnak kellene támogatnia a nehéz helyzetben levő emberek nyaraltatását. Már ha nekik éppen a nyaralás a legfontosabb, és nem tudnák annak árát hasznosabban felhasználni.

Amiből Mészáros “jótékonykodik”, az a köz pénze. Lopott pénz, amit azoktól vett el, akiknek annak egy kevés részét most nagylelkű kegyadományként visszaadja. De nem lenne Mészáros Lőrinc az, aki, ha ebbe a “jótékonykodásba” is nem csúszna bele a simlissége. A családok az általa megszerzett szállodában és kempingekben nyaralhatnak, nem ott, ahol akarnak. Nem más zsebébe teszi Mészáros a pénzt, hanem a sajátjába, mintegy 200 millió forintot, amit az adójából nyilván leírhat. Mészáros nagylelkűnek látszó gesztusa nem más, mint saját szálláshelyeinek feltöltése, a vendégéjszakák számának és saját bevételének növelése...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.