2021. június 19., szombat

NEM TUDTA, MIT JELENT MELEGNEK LENNI, CSAK AZT TUDTA, HOGY SZÉGYENKEZNIE KELL MIATTA, MIVEL A TÖRVÉNY IS EZT SUGALLTA

24.HU
Szerző: BENKE ÁGNES
2021.06.19.


Egy mesekönyv verte ki a biztosítékot Nagy-Britanniában 1985-ben, a baloldalt melegpropaganda terjesztésével vádolták, három évvel később pedig a gyerekek védelme érdekében melegellenes törvényt fogadtak el. Tizenöt évig volt hatályban az iskolákban a homoszexualitás népszerűsítését tiltó jogszabály, ami miatt hiába kért később bocsánatot még az előterjesztője is, sok fiatal életében okozott törést, és előrevetítheti, milyen hatása lehet egy ilyen szabályozásnak.


"A fiúk és lányok sorsa aggaszt leginkább. Azoknak a gyerekeké, akiket meg kell tanítani a hagyományos erkölcsi értékek tiszteletben tartására, azt tanítják, hogy elidegeníthetetlen joguk van ahhoz, hogy melegek legyenek. Ezeket a gyerekeket becsapják, és elveszik tőlük az élet egészséges indulásának lehetőségét. Igen, becsapják őket."

A melegellenes mondatok származhatnának akár valamelyik magyar kormánypárti politikustól is 2021 júniusában, de 1987-ben, a brit Konzervatív Párt kongresszusán, a néhány hónappal korábbi parlamenti választást elsöprő fölénnyel megnyerő újraválasztott miniszterelnök Margaret Thatcher szájából hangzottak el.

Néhány hónappal később a londoni parlament megszavazta Európa egyik leginkább melegellenes törvényét, amelynek 28-as cikkelye kísértetiesen ismerősen hangzik: az iskolákban és a helyi intézményekben (óvodákban, könyvtárakban, szociális intézményekben) tilos a homoszexualitás népszerűsítése. A törvény annyira szigorú volt, hogy kimondta, az önkormányzatok által működtetett könyvtárakban nem lehet homoszexuális témájú könyveket vagy filmeket tartani.

A szigor indoklása is ismerős: a gyermekek védelme...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.