2021. június 9., szerda

NER-KÖZELBE PRIVATIZÁLHATJÁK A BUDAPEST AIRPORT ÜZEMELTETÉSÉT IS A VÁLASZTÁSOKRA

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2021.06.09.


NER-közelbe kívánná privatizálni a választásokig a Budapest Airport üzemeltetését a kormány – a mi pénzünkből. Legalábbis erre lehet következtetni azokból a sajtóhírekből, amik a napokban felröppentek Palkovics miniszter puhatolózásairól. Csillag István közgazdász szerint leginkább az a probléma, hogy közpénzből tesznek visszautasíthatatlan ajánlatot.

A mostani tulajdonosi kör a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérben csak egy dolgot lát: a befektetést. A kormány a tervezett visszavásárlással a turizmus fellendítését is biztosíthatná s ehhez többségi tulajdon megszerzését tervezi - nyilatkozta Palkovics László a vasarnap.hu-nak. Ennek érdekében egy méltányos ajánlatot tennének a reptér visszavásárlására.

Akinek – tegyük fel – tulajdonában áll egy vas- és műszaki bolt a sarkon, az üzlet attól még nem szűnik meg, ha eladja a szomszéd kereskedőnek – válaszolt egy gyakorlatiasan hétköznapi példával a gazdasági szakember arra a kérdésre, hogy mi lehet a szándék a Budapest Airport tulajdonlásával. Mint ismert, 2005-ben a reptér többségi tulajdonosi hányadát egy külföldi befektetői társaság szerezte meg, a maradék 25 százalék állami tulajdont a Fidesz 2011-ben a többségi tulajdonosoknak értékesítette. A repülőtér, az épületek, a beton stb. állami tulajdonban maradt és amennyiben a tulajdonosok bővítenek, új leszállópályát vagy autóparkolót építenének, az állami tulajdonba kerül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.