2021. június 20., vasárnap

ORBÁN HÁBORÚT HIRDETETT A SZABAD ÉS DEMOKRATIKUS EURÓPA ELLEN

AMERIKA NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.06.20.


Orbán legocsmányabb hazugsága, amikor azt mondta, "ma is ugyanazok vagyunk, akik voltunk, Európa utolsó, máig élő szabadságharcosai". Mondja ezt az a diktátor, aki a kommunista rendszer összeomlása után a magyarok ölébe hullott szabdságot 2010-ben egy államcsínnyel felszámolta, eltörölte a demokratikus jogállami Alkotmányt, felszámolta az alkotmányosságot, és egy diktatúrát vezetett be, amit szeretne kiterjeszteni egész Európára. Amit Orbán európai "szabadságharcnak" nevez, az a szabadság, a demokrácia és a jogállamiság ellen indított fasiszta támadás.


Orbán végighazudta a “A magyar függetlenség napja” című propagandarendezvényt, ahol meghamisította a közelmúlt történelmét. Úgy állította be a kommunista rendszer összeomlását, mintha azt a közép-európai népek, főképpen a magyarok vívták volna ki, és az ő elnyomó, diktatórikus, fasiszta rendszere, amely megdöntötte a magyar szabadságot, annak folytatója és örököse lenne. Orbán többes szám első személyben mondta, hogy “legyőztük” a szovjeteket, mintha annak is ő lett volna a vezetője, mintha bármi köze lett volna ahhoz, hogy kivonultak az oroszok.

Orbán azt hazudta, hogy “a szabadság nem beköszöntött, hanem kivívtuk, a kommunizmus nem megdőlt, hanem megdöntöttük, a berlini fal nem leomlott, hanem ledöntöttük, a szovjetek nem kimentek, hanem kiszorítottuk őket”. Ezzel szemben a valóság az, hogy Orbán és a magyar nép nem döntött meg semmit, hanem a Szovjetunióban zajló belső folyamatoknak, a Peresztrojkának köszönhetően a Szovjetunió omlott össze. Nem azért, mert a szocialista országok megdöntötték volna. A Szovjetunióban zajló belső reformok vezettek el a szocialista rendszer összeomlásához...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.