2021. június 14., hétfő

ORBÁN MÁR PÉNZT IS HAJLANDÓ ADNI A VÁLASZTÓKNAK A GYŐZELEMÉRT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.06.13.


A NER népszerűségének csökkenését mutatja, hogy Orbán kész hozzányúlni ahhoz, ami neki a legfájdalmasabb, a pénzhez. Nem ígérte biztosra, amiből látszik, hogy mintha a fogát húznák, de ha szükség lesz rá, kész arra, hogy ne lopja el az adófizetők pénzét, hanem adjon belőle nekik is. Nem ingyen, hanem szavazatokért. Orbán ezzel olyan, mint egy Horn Gyulába oltott Medgyessy Péter, de ha ez kell ahhoz, hogy ne tankokkal kelljen fenntartani a hatalmát, hanem mindenki azt gondolja, hogy őt szabadon megválasztották a magyarok, akkor végső esetben kész pénzt is adni.

A NER, mint minden diktatúra, hazugságra és propagandára épül. Orbán már bejelentette, hogy a kampánya ennek megfelelően a bevándorlók elleni uszításra koncentrál, jön a magyar QAnon, a pedofilozás, a buzizás, és legvégső esetben az szja-visszatérítés. Ez valamiféle kétségbeesésre utal, mert egyrészt Orbán annyira szereti a pénzt, hogy pénzt legvégső esetben ad másoknak, kizárólag a saját céljaira szereti elkölteni, de a választás érdekében költött pénz is az ő érdekeit szolgálja. Ugyanakkor a bűnbakképzésre épülő fasiszta kampánystratégiák szegénységi bizonyítványa, ha nincs jobb ötelete, mint egy korrupt szocialistának, és azzal akar választást nyerni, hogy a szavazás előtt pénzt osztogat.

Eddig is volt fideszes osztogatás, de abban mindig kifejezdődött a zsugoriság, a kicsinyesség, és a megvesztegetett szavazók brutális lenézése. Most azonban Orbán olyan nagyságrendű pénzeket lengetett be, ami még egy DK-s szívét is megdobogtatja. A NER világában ez az összeg nevetséges, időnként hetente osztanak százmilliárdokat maguknak és egymásnak, és a pénz is azoktól való, akiknek egy részét visszaadják. Tehát n érzékenyüljünk el nagyon, Orbán nem a saját zsebébe nyúl most sem, és nem maga elől adja a pénzt az adófizetőknek, hogy szavazzanak rá, hanem azokét, akik adják. Ezt is csak abban az esetben, ha a 5,5 százalékos növekedést érnek el, vagyis nincs égető szükség a pénzre, és az átlagjövedelem alatti szja-t adják vissza.

Ezt is jól kiszámolták, hogy nem sok pénzt kell adni, hanem sokaknak, mert az akció értéke a szavazatok számában mérhető, és miközben nyílik az olló a NER kedvezményezettjei és az átlagember jövedelme között, értelemszerűen növekszik azok száma, akik az átlagjövedelem szintje alatt vannak. Ha a pénz a gazdagoknak megy, egyre kevesebb marad a nem gazdagoknak, amint azt mutatja a közlekedőedény elv. Így sok szavazót tudnak megvesztegetni a saját pénzével, ami az ő mértékegységeik szerint nem sok, de a gyermekes családoknak viszont hatalmas, akik ezek után elég hálás ixet húznak majd be a Fidesznek. Másoknak pedig marad a zsák krumpli, amúgy pedig villognak a géppisztolyok az utcákon a délutáni napfényben (cicáznak a szép csendőrtollak)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.