2021. június 17., csütörtök

ORBÁN SZERINT NEM KELL EGÉSZSÉGÜGYI REFORM, DE AZ ORVOS- ÉS ÁPOLÓHIÁNY MIATT EZT AZ ÉLET FOGJA KIKÉNYSZERÍTENI

TELEX
Szerző: JOÓB SÁNDOR
2021.06.17.


Orbán Viktor nemrég cáfolta, hogy egészségügyi reformra készülne a kormány, miután az Országos Kórházi Főigazgatóság kiszivárgott „munkaanyaga” komolyabb átalakításokat vetített előre a kisebb vidéki és fővárosi kórházaknál. Egy évvel a választások előtt nehéz is lenne politikailag fölvállalni, hogy a kisvárosi kórházakat alapvető ügyeleti feladatokra, szakrendelésekre, krónikus betegek gondozására akarják átállítani. Ha Orbán tagadja is a gyökeres átalakítást, az uniós helyreállítási alapra beadott magyar kormányzati anyag egy komplett egészségügyi reformot vázol fel, nagyrészt hasonló elképzelésekkel.


Egy pillanatra fellebbent a függöny, és láthattuk, milyen tervek készülnek bizonyos intézmények hátsó szobáiban az egészségügy átalakításáról. Aztán jött a miniszterelnök, és gyorsan becsukta az összes ablakot, bereteszelte az ajtót, hogy még véletlenül se lehessen látni semmi olyat, ami veszélyeztetheti a céljait. Elvégre kevesebb mint egy évvel vagyunk a választások előtt, és a rosszul elsült Fudan-ügy után még pont az hiányzik, hogy az ellenzék egészségügyi reformmal, kórházbezárásokkal riogasson.

„Semmilyen egészségügyi átszervezés vagy reform nem lesz. 30 éve követem a reformokat testközelből, és azt láttam, hogy az egészségügyi reformokkal az emberek csak rosszabbul jártak. Tehát az a jelszavam, hogy csak reformot ne”

– ezt mondta a miniszterelnök a június 10-i kormányinfón arra, hogy nyilvánosságra került az Országos Kórházi Főigazgatóság két és fél oldalas tervezete a kórházi fekvőbeteg-ellátás jelentős átalakításáról...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.