2021. június 23., szerda

STRUCCPOLITIKA A JAVÁBÓL: A HATÓSÁGOK MÁR NEM IS AKARJÁK TUDNI AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMÁT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.06.23.


„Azonnali ingyenes tesztelési lehetőséget kellene biztosítani azoknak, akik részt vettek tömegrendezvényen – például focimeccsen –, majd nátha-szerű tünetei jönnek elő, a koronavírus Delta mutánsa ugyanis ilyeneket vált ki” – mondta megkeresésünkre Falus Ferenc. A korábbi országos tiszti főorvost azzal kerestük meg, hogy immár stabilan száz körüli a napi Covid-fertőzöttek száma Magyarországon. Kérdés, ez reális szám-e, hiszen igen kevés a tesztelés, az elmúlt két hétben napi átlagban 7900 volt. Furcsa dolgok is történnek, amelyek abba az irányba mutatnak, mintha a hatóságok nem is nagyon szeretnének tisztán látni.


„Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal részére naponta teljesítendő a Covid19 vírus kapcsán végzett teszteléssel érintett személyek adatait és a tesztek eredményeit tartalmazó adatszolgáltatás 2021. június 23. napjával megszüntetésre került” – ilyen levelet kaptak a megye illetékes intézményei a kormányhivatal hatósági főosztályának vezetőjétől. Falus Ferenc szerint ez csak annyit jelenthet, hogy nem is szeretnék tudni a fertőzöttek számának alakulását.

Miként azokat a részleteket sem, amelyek a járvány kezeléséhez szintén fontos adalékkal szolgálnának. Mi mással magyarázható ugyanis, hogy beszűkítették a vírus azonosítási lehetőségét. Hiszen – mint a korábbi országos tiszti főorvos portálunknak elmondta – hatóságilag megtiltották, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laboratóriumán kívül bármilyen más laborba el lehessen küldeni vizsgálat céljából a pozitív teszteket, azaz minden más laboratórium számára tiltott megvizsgálni, hogy melyik vírus-mutáns okozta a fertőzést...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.