2021. július 16., péntek

A FIDESZTÁLIBOK NYOMORÚSÁGA

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.07.16.


Tegnap két maflást kapott a NER. Az egyiket jobbról, amikor az Európai Bizottság a homofóbtörvény és egy mesekönyv megbüntetése miatt indított jogsértési eljárást kies hazánk ellen. A másikat balról mérte a NER-re Brüsszel, amikor az Európai Unió Bírósága elé kapott meghívót Orbán és bájos csapata a menekültügyi eljáráshoz való hozzáférés jogellenes korlátozása ügyében. Az első várható volt, a második is, csak így nagyobbat csattant, hogy két levelet is hozott a postás egy napon, ez a gyönyörök oly mértékű koncentrációja, amit elviselni már nem lehet.

Hogy körbeérjünk, induljunk el onnan, hogy ugyanez az Európai Bizottság nem sokkal előtte jelentette ki, Orbán – és bájos csapata – hazudik, amikor azt mantrázza a fidesztálibok fülébe, hogy Brüsszel LMBTQ-s aktivistákat akar az óvodákba küldeni, mert meg akarja rontani a nemzeti, szőröstökű kisdedeket. Ilyet nem kér senki – mondta Brüsszel –, hanem Európa azt gondolja, voltaképp erre épül, hogy nem lehet senkit megbélyegezni mássága – vallási, faji, nemi, etc. – miatt. És Európa azon az állásponton van, hogy a homofóbtörvény ezt teszi, ami szégyenletes.

Ez utóbbi jelzőt Ursula von nagyasszony mondta, aki megválasztásának annak idején Orbán önfeledten tapsikolt, de már nála is kitelt a becsülete. No most tehát, hogy Brüsszel világosan elmondta, leírta, Orbán ne hazudd azt, hogy LMBTQ-kat akarok küldeni az óvodákba, amikor tegnap a NER megkapta a maflást jobbról, mi volt a reakció? Na, mi? Brüsszel LMBTQ aktivistákat akar telepíteni az oviba a nyunyókák helyett. Nos, ehhez már azért pofa kell, de Orbán és bájos csapata ilyen apróságokkal nem nagyon foglalkozik. Olyanok, mint egy elakadt tű a lemezen.

Nem kevésbé mókás a másik sztori sem. A menekültügyi eljáráshoz való hozzáférés jogellenes korlátozása azt jelenti, hogy magyar jog rendelkezései szerint a harmadik országbeli állampolgároknak ahhoz, hogy nemzetközi védelemért folyamodhassanak Magyarországon, először valamely, az Európai Unió területén kívül található magyar nagykövetségen szándéknyilatkozatot kell benyújtaniuk, amelyben kinyilvánítják, hogy menedékjogért kívánnak folyamodni, továbbá rendelkezniük kell az e célra kiadott különleges beutazási engedéllyel. Nem kell túl sok ész az aljasságra való ráismeréshez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.