2021. július 31., szombat

A HIT GYÜLEKEZETE NYÁRI TÁBORÁBAN SZAVAZNI LEHET A GYÜLEKEZET ELLENSÉGEIRE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.07.30.


Az egyháztörténelmet sok tekintetben gazdagító Hit Gyülekezete újabb ritkaságszámba menő akcióval állt elő: a Németh Sándor vezető lelkész irányításával zajló balatoni nyári táborban a fiatal hívők szavazhatnak a “gyülekezet ellenségeire”. Szavazni csak azok tudnak, akik regisztrált résztvevői a tábornak, és megkapták az ehhez szükséges belépési lehetőséget. Ezért kívülállók nem is láthatják, pontosan kikre lehet szavazni, kik számítanak a gyülekezet ellenségeinek, ki állította össze az ellenséglistát és mi alapján, valamint azt sem, hogy mi a szavazás tárgya.

Az Agrosz Rendezvényközpontban (ennek az ingatlannak a terhére vett fel Németh Sándor gyülekezete ismeretlen célra 800 millió forint, akkortájt, amikor Németh Sándor keszhelyi pálmafás luxusnyaralója is épült) július 25 és auguszus 1 között rendezik Ifjúsági Konferencia (IFKO) néven azt a fejtágítást, amelyen Németh Sándor a Hit Gyülekezete fiataljait képezi ki a “gyülekezeti életre”. A rendezvény honlapján látható a gyülekezeti ellenségekre való szavazás lehetősége, amihez Németh Sándor ellenségvadász adott nyilván támpontokat...

...Nagy kár, hogy nem nyilvánosak a szavazás opciói, de reméljük, hogy a végeredményt nyilvánosságra hozza a Hit Gyülekezete. Akkor talán kiderül ki és miért számít ellenségnek, mivel és hogyan lehet Jézus Krisztus legjobb tanítványainak ellenségévé válni. Aki Németh Sándor gazdagodását, adómentes milliárdjait, a Németh család kacsalábon forgó palotáit, nyaralóit, az ATV ellopását szóvá teszi, a vidéki gyülekezetek ingatlanjaira felvett százmilliós hiteleket firtatja, vagy a Klubrádió frekvenciájának lenyúlását, az Orbán-rezsim kiszolgálását helyteleníti, az vajon a gyülekezetnek is “ellensége”, vagy csak a képesítés nélküli állelkész (egyébként közszereplő) magánbizniszét tárgyalja, amely milliárdos állami támogatások mellett egy közügy és a nyilvánosságra tartozik?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.