2021. július 5., hétfő

A NYUGDÍJASOK MÉRLEGRE TETTÉK AZ ELMÚLT 12 ÉVET - EZT NEM TESZI KI A KORMÁNY AZ ABLAKBA

NAPI.HU
Szerző: SZEPESI ANITA
2021.07.05.


Vegyes indexálás helyett csak inflációkövetés, rokkantnyugdíjak, rugalmasság megszüntetése, nyugdíjjárulékplafon eltörlése – milliós nyugdíjak megjelenésének megteremtése, miközben a legkisebb nyugdíjak összege 28 500 forint, a bérek és a nyugdíjak közötti különbségek mértékadó növelése a nyugdíjak és a nyugdíjasok kárára - sorolja a Nyugdíjas Szervezetek Együttműködési Tanácsa (Nyuszet), amely közleményben foglalta össze, hogyan nehezítette meg az elmúlt 12 év Fidesz kormányzás a nyugdíjasok életét.


A Nyuszet közelménye szerint a nyugdíjasok elvárják, hogy 2022-től ismét a vegyes indexálás legyen a nyugdíjszámítás alapja. Követelik, hogy még ezen a nyáron biztosítson a kormány – azonnali intézkedésként – az átlag alatti nyugdíjból élők számára egyszeri minimum 50 ezer forintos soron kívüli juttatást. A nyugdíjemeléseknél a valós és megalapozott prognózisok szerinti mértékeket kellő időben, azaz most, 2021 nyarán végezzék el annak érdekében, hogy ne a nyugdíjasok hitelezzék a költségvetést .

A Fidesz a vegyes indexálásról az inflációkövető nyugdíjemelésre áttérve csak az utolsó 6 évet alapul véve több száz milliárd forint forrást vett el a nyugdíjasoktól - hívja fel a figyelmet a Nyuszet.

2016-ban a vegyes indexálás alapján 4,2 százalékos emeléssel szemben az infláció szerinti és az év közbeni emelés együttesen 1,6 százalék, 2017-ben 7,5 százalék helyett 2,4 százalék, 2018-ban 7,1 százalék helyett 3 százalék, 2019-ben 7,4 százalék helyett 3,4 százalék - számolnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.