2021. július 26., hétfő

A VÁLASZTÓK VISELKEDÉSÉRŐL (1. RÉSZ)

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: BENEDIKTY BÉLA
2021.07.19.


Semmi újat nem fogok mondani. Legalábbis ahhoz képest, amit eddig már elmondtam, leírtam, legföljebb most másképp szól majd. Afféle összefoglalás. A hatszázvalahányadik. Azt is sokszor leírtam, hogy egy levéltetűt nem nagyítunk elefánttá semmiféle részletes elemzéssel – ezt most sem teszem, mert nem Magyarország miniszterelnökét elemzem, hanem bizonyos, első pillantásra érthetetlen folyamatokat.

Csak úgy átsiklottunk a tanárképzés kivégzésének tervén. Volt egy-két ejnyebejnye, de semmi különös, emiatt senki nem akart az utcára menni (aminek különben az égvilágon semmi értelme nincs egy ilyen rendszerben, mint a magyar, kár, hogy ezt senki nem tudja, aki mozgósítani akarja a népet, nem a népet kell mozgósítani, hanem a bíróságokat – perek százait elindítani, nagyon szépen kérem, ne tessék poltpéterezni, senki sem áll a törvények felett, a főügyésznek csúfolt savanyújózsi sem, mindössze a megfelelő módszert kell megtalálni).

Majd mostantól olyan „tanárokat” fognak „képezni”, akik annyit tudhatnak, mint egy érettségiző diák. Annál nem kell több, hiszen csak odáig kell elvinni a gyereket, hogy le bírjon érettségizni, ahhoz meg pontosan az a szint kell, amennyit az érettségin kell tudni. Az úgynevezett emelt szintűhöz valamivel többet, ahhoz majd elvégez az a tanár egy tanfolyamot, és akkor majd azt is tudni fogja. Az emelt szintet. Ha valamelyik hülyegyerek kérdez valamit, amihez ennél a szintnél többet kell tudni, akkor a tanár majd rendre utasítja. Hogy mondjuk anyádat kérdezgesd, fiam-lányom, ez itt az iskola, nem a tudományos akadémia.

Az kissé még homályos, hogy mi lesz azokkal, akik ezeket a tanárokat az egyetemeken tanítják ebben a fékezett habzású kivitelben, mert azt talán nem sejti a „törvénytervezet megalkotója”, hogy az egyetemi tanárok is az úgynevezett tanárképzésből kerülnek ki. Ugyanazt tanulják, amit a középiskolai tanárokká válók. Nincs külön egyetemi tanári egyetem. Van mindenféle magasabb szint, de az arra az öt évre épül, amit egyetemi tanulmányoknak neveznek. És egyáltalán, ez a nikotex tanárképzés meddig fog tartani? Öt évig nyilván nem, ha csak azt kell tudni, amit az érettségizők tudnak. Voltaképpen az egész egyetemi képzést meg kell szüntetni, az lesz középiskolai tanár, aki az érettségi délutánján bemegy az igazgatói irodába és jelentkezik. Hogy ugyanis ő tanár akar lenni. Olyasmi lesz ez, mint az újságírás. Jónapot, jöttem újságírónak. Az nem olyan egyszerű, kérem, tudja valamivel igazolni, hogy a magyar nyelv ismeretének az alapjáig sem jutott el? Persze, bármikor tesztelhetnek, garantálom, hogy csak egy szénlehordó szókincsét vagyok képes használni. Rendben, akkor ahhoz az asztalhoz üljön le. És ha hazamegy, nekiláthat csomagolni, holnapután utazik Cannes-ba, a filmfesztiválra, kell egy friss szemléletű filmkritikus. Nem baj, hogy nem nézek filmeket? Direkt jó, éppen ez kell nekünk, az nem jó, ha a kritikus képzettebb a tanyasi olvasónál, mert akkor Mari néni nem érti, miről van szó. Tapsikoljanak csak együtt a Marvel-filmeken, és kérdezzék egybehangzóan, ki a franc az a Fellini és miért kellene leborulni előtte, nem tud az szart se a filmkészítésről.

Na szóval, nem tudom, ez a miskárolás még csak terv vagy már törvény, azért nem tudom, mert erről nem szólnak a hírek. Egyszer leírtak valamit, aztán hagytuk a fenébe, nem fontos ez, itt van a homofób törvény, az a felháborító.

Tényleg az. Csakhogy van valami, ami annál is felháborítóbb. Az ugyanis, hogy a magyar és a világközvélemény szépen ráugrott, mint a díszpárnára hímzett kismacska a pamutgombolyagra, gurigáznak is szorgalmasan, Magyarország miniszterelnöke meg éppen írja alá a jutalmat annak a brigantinak, aki ezt kitalálta. Mert most éppen egy ilyen kellett, valami igazán felháborító, aljas intézkedés, ami tényleg önmagában is vérlázító, és akkor simán átmegy az oktatás tovább rombolása. Aminek következtében eljut az ország a butaságnak abba a mélységébe, ahol még sosem tartózkodott, pedig a magyarság ismert, 8000 éves történelmének mindig ez volt a fundamentuma: a népnek olyan sötét butaságban tartása, mely sötétség leple alatt bármit meg lehet tenni vele. És amihez képest az igazán förtelmes homofób törvény egy könnyű nyári szórakozás, minthogy az örök homályból ered a másféle ember gyűlölete és nem fordítva. Azaz a homofóbia-törvény a betegség tünete, ami bármilyen undorító is, a kezelésével (a törvény kiirtásával) semmit nem tettünk a betegség ellen. Tetszik érteni? Dühöngünk a fekélyes seben, el akarjuk tüntetni a visszataszító látványt, de eszünkbe sem jut tenni valamit a fekély okának megszüntetéséért.

A fekély oka pedig az az alak, aki a vastag, áthatolhatatlan butaságán kívül a zsigereiben hordozza az összes rossz tulajdonságot, amivel ember születhet. Aki terjeszti a betegséget. És aki új kórjelenségekkel mélyíti a fertőzést a gyógyíthatatlanságig, a halálig. Aki Magyarország miniszterelnöke. Lényegében 23 éve megszakítás nélkül. Nem árt ezt a tényt minél többször és hangsúlyosan rögzíteni, nehogy legyen az utókorban egyetlen ember is, aki azt hiszi, az a nyolc esztendő, melyről az adminisztratív feljegyzések szólnak mint MSZP-kormányzásról, az netán megszakítást jelentett ennek a falusi futballistának az uralkodásában – akkor is az történt, amit ő akart, a kormánypárt „demokratikusan” kormányzott, azaz teszetoszán totyorgott és maga alá eresztett rémületében, ahányszor a csúti szotyolahéjköpködő megparancsolt valamit a Rádiónak, Televíziónak vagy utcára szólította a híveit. Ahelyett, hogy már akkor lefolytatta volna az összes eljárást, amiknek az alapján Magyarország jelenlegi miniszterelnöke már akkor megkaphatta volna az őt megillető börtönbüntetést, mellékbüntetésként az örökös eltiltást mindenféle közéleti tevékenységtől. Tetszik tudni valamilyen nyomozásról és retorzióról például a 2006-os események után? Hogy ugyanis ki a felelős a TV-székház ostromáért, a tank elkötésével összekötött fővárosi harcokért, a csőcseléknek a lakosságra szabadításáért? Megbüntettek valakit a rendőrfőnökön kívül? Beszél bárki másról, mint a rendőrök „túlkapásairól”? Beszél bárki bármit a valóságról, vagy csak a „szemkilövetés” megy anélkül, hogy valaki valaha látott volna egyetlen dokumentum felvételt egyetlen szem kilövéséről a különben végig közvetített puccskísérletben? Érdekelt valaha valakit a Rádió megsemmisítése egy fizetett maffiózó által, aminek következménye lehetett az „öszödi beszéd” gyalázata, a magyar médiatörténelem legundorítóbb epizódja, ami után sokévtizedes börtönbüntetéseket kellett volna kiosztani, a rádióelnöktől indítva a sunyi MSZP-tagokig? Ha van valamilyen súlyos bűne Gyurcsány Ferencnek, akkor ez. Hogy ránk szabadított egy fasiszta gazembert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.