2021. július 26., hétfő

ELŐVÁLASZTÁS 2021

ELŐVÁLASZTÁS 2021
Szerző: 
ELOVALASZTAS2021.HU
2021.


MIRŐL SZÓL AZ ELŐVÁLASZTÁS?


2020-ban hat párt, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös elhatározással úgy döntött: közösen indulunk 2022-ben az országgyűlési választáson, közös miniszterelnök-jelöltet, Magyarország 106 országgyűlési egyéni választókerületében 106 közös jelöltet és közös listát állítunk.

Jelöltjeinket előválasztáson választjuk ki Magyarország változást akaró polgáraival közösen. Szavazni hívunk minden tisztességes magyar polgárt, aki velünk együtt hitet tesz a demokrácia, az együttműködés, az esélyteremtés, egy egyenlőbb társadalom jövőképe és a jelenlegi kormány leváltása mellett.

Az előválasztás jogi kerete

A 2021. évi előválasztás hat párt, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd szövetségéből született. E hat párt saját szabályzatainak megfelelő együttműködési megállapodást kötött, amelyet a szervezetek arra jogosult testületei jóváhagytak.

Azok a jelöltek, akik az előválasztáson egyéni választókerületben vagy miniszterelnök-jelöltként országosan nyernek, e hat párt közös országgyűlési képviselőjelöltjei illetve miniszterelnök-jelöltje lesz a 2022. évi országgyűlési választáson. Az előválasztáson bármely, választójoggal és állandó magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgár elindulhat, aki magára nézve kötelezőnek ismeri el az előválasztás elvi kereteit és szabályait, valamint a lefektetett és jelen honlapon ismertetett szabályok szerint jár el. A 2022. évi országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerző hatpárti jelöltek a hat párt valamelyikének országgyűlési frakciójában folytatják képviselői munkájukat.

Szövetségünk minden jelöltet szívesen lát az előválasztáson, aki elfogadja az előválasztás szabályait és egyetért velünk alapvető célunkban: egy igazságosabb, modern, demokratikus Magyarország megteremtésében, egy új magyar fejezet megírásában.

További részletek:

Kik szervezik?
Kikre lehet szavazni?
Ki lehet jelölt?
Ki szavazhat?
Hogyan lehet szavazni?
Mikor lesz az előválasztás?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.