2021. július 13., kedd

FÜTYÜLT-E ORBÁN LONDONBAN?

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.07.13.


...Minden ott kezdődött, amikor Orbán visszanyúlt a Horthy-korszakhoz, illetve át akarta és akarja írni a magyar történelmet. Nem mi tartottunk ki a legtovább a náci Németország mellett, nem mi pakoltunk fel csaknem nyolcszázezer magyar embert a vagonokba, és küldtük a haláltáborokba, csak azért, mert zsidók, vagy melegek, netán cigányok. Nem, Orbánnál a magyar nép és vezetése nem bűnös, de persze a németek azok. Igaz ugyan, hogy ők képesek voltak szembenézni a múltjukkal, bocsánatot kérni elődeik tetteiért, mégis, a mai magyar vezetés egyre gyakrabban emlékezteti őket háborús, emberellenes bűneikre.

Orbán, ki tudja miért, semmilyen felelősséget, szembenézést nem vár el, ellenkezőleg: egyre inkább ad bíztatást mindazoknak, akiknek alapvető táplálékuk a gyűlölködés. Mi tehát nem térdelünk le, nem azt mutatjuk a világnak, hogy ellene vagyunk mindenfajta embertelenségnek, mi azt mutatjuk, hogy különbek vagyunk másoknál. Azoknál egyébként, akik elvették tőlünk a földünket, megcsonkították Magyarországot, lepaktáltak a kommunistákkal, és mostanra is itt hagyták nekünk utódaikat, a munkásőröket, a komcsikat, mindenféle besúgókat… Tulajdonképpen csak ezeket kellene valahogy kihajtani ebből az országból, hogy tiszta nemzet legyünk. Nem térdeplős, nem olyan, amely fél nagyobbnak mutatni magát, mint amilyen, nem olyan, amelyik nem mer szembefordulni a birodalommal, azaz Brüsszellel. Mi, ha tehettük volna, az EB döntő két csapatát is kifütyüljük, hiszen ők is letérdeltek a meccs előtt. A mi szurkolóink azonban nem lehettek ott Londonban, hogy megmutassák, akkor már tényleg az egész világnak, hogy bennünket nem olyan fából faragtak. Persze, elképzelhető, hogy maga a miniszterelnök, Orbán Viktor ott volt a Wembleyben, és talán az is, hogy egymagában kifütyülte a két csapat tagjait.

De, mint ahogy nem tudhatjuk, hogy Orbán ott volt-e Londonban, azt sem, hogy – képviselve a szavazó táborát – fütyült volna. Csak annyit tudhatunk biztosan, hogy nem térdelt le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.