2021. július 9., péntek

KERÉKPÁROS STADION ÉPÜL DEBRECENBEN, CSAK A TERVEZÉS NETTÓ EGYMILLIÁRD FORINTBA KERÜL

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ZSILÁK SZILVIA
2021.07.09.


Velodrom, azaz kerékpáros versenypálya épül Debrecenben, aminek csak a tervezése nettó 712 millió forintba kerül. A sportlétesítményt eredetileg a budapesti olimpiára szánták, a fővárosi tervek egy része már elkészült, azokat adaptálják a debreceni helyszínre. A korábban kifizetett tervezési költségekkel az ár nettó 1 milliárd forintra rúg, amivel egy ausztrál építész cége jár jól.


Az uniós közbeszerzési értesítőben (TED) megjelentek szerint Magyarország nem rendelkezik a nemzetközi sportszövetségi előírásoknak megfelelő, fedett kerékpáros versenypályával, a debreceni velodrom azonban alkalmas lesz a világversenyek megrendezésére.

„Az új debreceni kerékpáros központot a hazai kerékpáros szövetség különbözői szakágai fogják közösen használni, kerékpáros események és rendezvények helyszíne lesz, hiánypótló új központja a hazai utánpótlás nevelésnek” – olvasható az értesítőben.

A debreceni beruházás során megvalósul majd egy 16 000 négyzetméter alapterületű fedett pályakerékpáros sportlétesítmény, ami 2500 néző befogadására lesz alkalmas.

Terveznek egy 10 000 négyzetméter alapterületű BMX pályát, a feladat része 8 hektárnyi környezetrendezés megtervezése is. A közbeszerzésről a napi.hu is beszámolt.

Az ajánlatkérő a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt., ugyanis az eredeti tervek szerint a vidéki nagyvárosban csupán egy kisebb létesítmény valósult volna meg, a kerékpáros stadiont a fővárosba tervezték az olimpiára. Valóban nincs könnyű helyzetben az, aki kerékpárosként edzeni szeretne, ugyanis a Millenáris Velodrom teljesen lepusztult, a helyére pedig Nemzeti Korcsolyázó Központot terveztek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.