2021. július 25., vasárnap

KIK ÁLLHATNAK A MEGFIGYELÉSI BOTRÁNY MÖGÖTT?

KLUBRÁDIÓ / HETES STÚDIÓ
Szerző: BÁLINT JUDIT
2021.07.24.


Az e heti Hetes Stúdió fő témája természetesen a Pegasus-ügy volt, de szót ejtettünk arról is, hogy mi köze lehet ehhez Soros Györgynek, a gyerekvédelmi népszavazásról, valamint arról, hogy a felnőtt lakosság 34 százaléka antiszemita. A második órában pedig megbeszéltük a héten történteket.

Az Opinio-Euronews megbízásából mobilapplikációval végzett felmérés szerint a közvéleménynek csak 2 százaléka gondolja, hogy nem a kormány áll a megfigyelési ügy mögött. 41 százalék azonban ezt biztosra veszi. A 19-59 éves megkérdezettek mind rendelkeznek okostelefonnal, az egész népességből 5,5 millió embernek van, ami a 13 éven felüli népesség kétharmadát jelenti. De mi következik a kormányt okoló 41 százalékból? Lakner Zoltán politológust kérdeztük.

A gyerekvédelmi népszavazás ötlete nyilvánvalóan a megfigyelési ügyet söpörné el a közvélemény figyelme elől, de ráadásul a Pride előtt dobták be a köztudatba. A gyerekvédelem egyébként valóban ezer sebből vérzik, és persze nem az LMBTQ, vagy Brüsszel miatt. Józsa Márta anyagából kiderült, igazából mire lenne szüksége a gyerekeknek.

A felnőtt lakosság 36 százaléka tekinthető antiszemitának- erre jutott a Medián és a Goldziher Intézet kutatásai során, amelyeket a Mazsihisz rendelt meg. A szám sokkolóan magas, kérdés, hogy milyen megnyilvánulások, aktív ellenszenvek, illetve sztereotípiák kerültek egy csoportba. Heisler András, a Mazsihisz elnöke volt a vendégünk.

Ismét támadás érte Soros Görgyöt amiatt, hogy a Forbidden Stories francia és az Amnesty International szakosodott csoportja előállt a Pegazus-üggyel, Soros ugyanis mind a két csoportot támogatja. Csontos Csabával, a Nyílt Társadalmak berlini szóvivőjével Csernyánszky Judit beszélgetett.

Megbeszéltük a hetet, a beszélgetőtársak Tóta W. Árpád a HVG publicistája, Dévényi István a Magyar Hang munkatársa, és Bolgár György voltak.

ITT HALLGATHATÓ MEG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.