2021. július 6., kedd

KÜLFÖLDI UTAZÁSHOZ KELLHET AZ ORVOSI IGAZOLÁS - AZ IDÉN KÜLÖNÖSEN ÉRDEMES FIGYELNI A SZABÁLYOKRA

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.07.06.


Akik folyamatosan szednek gyógyszert, azoknak fontos lehet ügyelniük arra, hogy külföldre csak a háziorvosuk által előírt mennyiségű gyógyszert vihetik magukkal. Nem árthat azt sem tudni, hogy ebben a hónapban jelentősen megváltoztak a készpénz behozatalának szabályai az Európai Unió külső határain.

Az uniós határokon túlra utazók a nyáron – tette közzé korábban az adóhatóság (NAV) – a korábbinál keményebb készpénzellenőrzésre számíthatnak. Júniusban ugyanis jelentősen megváltoztak a készpénz behozatalának szabályai. Minden olyan, az Európai Unió külső határait átlépő utas, akinél 10 ezer euró vagy ennél több készpénz – akár különböző pénznemekben – vagy ennek megfelelő összértékű, készpénz-helyettesítő eszköz van, köteles ezt írásban bejelenteni annál a vámhatóságnál, ahol az unió területére be- vagy onnan kilép.
Egyre többen indulnak a tengerhez: az uniós zöld igazolvánnyal július 1-től lehet Európán belül utazni. A repülőtér kommunikációs igazgatója az ATV Hiradójában kiemelte: a dokumentumok ellenőrzése miatt érdemes az indulás előtt három órával korábban érkezni. Az utazási szakértő pedig azt hangsúlyozta, vannak olyan légitársaságok, melyek nem a célország, hanem saját szabályaiknak megfelelő feltételeket szabnak, így átszálláskor akár PCR tesztet is kérhetnek.
Újdonság, hogy idén nyártól az értékpapír, kötvény, részvény, utazási csekk mellett a legalább 90 százalékos aranytartalmú aranyérmék és a legalább 99,5 százalékos aranytartalmú aranyrudak, aranyrögök, aranyszemcsék is beleszámítanak az értékbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.