2021. július 19., hétfő

LMBTQI KISOKOSSAL HARCOLNAK CIVILEK A KORMÁNY SZEXUALITÁST TABUSÍTÓ HOMOFÓB TÖRVÉNYE ELLEN

MÉRCE
Szerző: JUHÁSZ VANESSZA
2021.07.18.


Nem riadnak vissza a kormány homofób módosítójától a civil szervezetek. Számos szervezet elkötelezett amellett, hogy a fiatalok ezentúl is részesüljenek felvilágosításban olyan fontos témák kapcsán, mint a szexuális vagy a nemi identitásuk. A Szivárvány Szakkör kiadványa például középiskolások számára is érthető módon, egyéni tapasztalatokkal és történetekkel magyarázza el a szexuális orientáció és nemi identitás legfontosabb kérdéseit.

A füzet a Magyar LMBT Szövetség kiadásában jelent meg, és fiktív középiskolás diákok perspektívájából mutatja be, hogy milyen kihívásokkal néznek szembe hazánkban az LMBTQI fiatalok. A dokumentum segít eligazodni a diákoknak az LMBTQI közösséggel kapcsolatos témákban (többek között azt is elmagyarázza, hogy mit jelentenek a betűk a mozaikszóban), bemutatja a magyar homoszexuális és transznemű fiatalok helyzetét, valamint fontos elérhetőségeket is tartalmaz, ahova a fiatalok lelkisegélyért és jogi segítségért fordulhatnak.

Mint ahogy azzal már bővebben foglalkoztunk, a kormánypárti többséggel nemrég megszavazott, a köznyelvben homofób törvényként ismertté vált jogszabály több ponton is súlyosan csorbítja a szexuális kissebbségek jogait. A törvény betiltana a 18 év alattiak számára minden olyan tartalmat, amely amely homoszexuális vagy transznemű embereket jelenít meg, valamint csak bizonyos szervezeteknek tenné lehetővé, hogy a szexualitásról beszéljenek az iskolákban. Habár a kormány szerint a törvény a gyermekeket védi, szakértők és érdekvédők úgy gondolják az intézkedések akár gyermekek életébe is kerülhetnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.