2021. július 25., vasárnap

MÁRKI-ZAY PÉTER: ORBÁN VIKTOR VALAHA A HŐSÖM VOLT - ÚJ MOZGALMAT HIRDETETT A MINISZTERELNÖK-JELÖLT. SZERINTE SIMÁN LEHET HUXIT. INTERJÚ.

168 ÓRA
Szerző: BÁNHIDI EMESE
2021.07.25.


Kék szalaggal a korrupció ellen – ez a neve annak a mozgalomnak, amit szombat esete hirdetett meg Márki-Zay Péter. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje ehhez vár mindenkit, aki a tisztesség jegyében azonosulni tud vele. „Mi arra biztatunk mindenkit, hogy ezzel a szalaggal tiltakozzon a korrupció ellen, tűzze ki a ruhájára, kabátjára, bárhova, jelezze ezzel azt, hogy egy korrupciómentes országban szeretnének élni” – mondta Márki-Zay Péter.


Miért pont a korrupció?

Szerintem a korrupció elleni küzdelem Magyarországon létkérdés most. Ha egy olyan kormányunk lenne, amelyik nem szervezi a korrupciót, hanem küzd ellene, akkor ennek az országnak kétszer annyi autópályája épülne, hogy mást ne mondjak, fejlődne az egészségügy, stb. Van egyébként pozitív lépés a kormány részéről is. Annak idején, amikor a pártok támogatását megemelték, tudom, hogy ezt azzal a céllal tette Orbán, hogy lehetőleg ezek a pártok maradjanak, ne jöjjön új ellenzék, illetve, hogy zsarolhatóak legyenek, mert ha ezt a hatalmas pénzt odaadják nekik, utána meg elveszik, akkor elég könnyen lehet engedelmességre szoktatni őket.

De ettől függetlenül ez egy pozitív lépés volt, mert a pártoknak most már nincs indokuk, hogy lopjanak, hiszen annyi pénzt kapnak az államkasszából, hogy lopás nélkül is tudnak intenzíven kampányolni. Az, hogy csökkentették a képviselők számát, városi közgyűlésekben és országgyűlésben, az is korrupcióellenes lépés. Vagy most, amikor megemelték az orvosok fizetését, és cserébe kérnek valamit, betiltották a hálapénzt. Ez is nagyon pozitív, és ez még az ország korrupciós rangsorában is segíthet Magyarországnak, mert akármilyen módszerrel mérjük is a korrupciót, abba ugye nemcsak kormányzati korrupció van benne, hanem a paraszolvencia is.

Amikor először polgármester jelölt lett, bekamerázták az utcát, ahol lakik. Fotózták az önt meglátogató ellenzékieket. Tehát kicsiben már megtapasztalta, milyen az, amikor egy rendszerváltás utáni hatalom megfigyeli önt. Odaadta már a telefonját vizsgálatra?

Nem. Fölajánlottam az Amnesty Internationalban lévő ismerősömnek, hogyha meg akarják nézni, én is szívesen átadom a telefonomat. Egyébként három készüléket használtam az elmúlt három évben, megvan mindhárom, de egyelőre nem kaptam választ. De volt itt más hasonló ügy is. A Jobbik informatikusai találtak egy kémszoftvert az én laptopomon, amit a rendőrség egy hobbifeljelentőnek a feljelentésére le is foglalt, de vizsgálat nélkül adták vissza...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.