2021. július 15., csütörtök

MEGSZÁLLTA KORMÁNYPÁRT A SPORTOT

NÉPSZAVA
Szerző: VINCZE ATTILA
2021.07.15.


Tömegbe verődtek a sportvezető fideszesek, pedig a főnök jobbkeze azt ajánlotta: jobb nem vinni politikát a sportba.


Ellentmond a Szijjártó Péter képzelte világnak a valóság: az Európa-bajnokság óta futball- és UEFA-kritikus szakemberré előlépett külügyminiszter arra figyelmeztette Luxemburgban az EU-s külügyminiszterek ülésének tárgyalási szünetében a kollégákat, hogy „Rendkívül káros és veszélyes, amikor összekeverik a sportot a politikával”. 

Ezzel (még az Eb alatt tett) kijelentésével a legteljesebb mértékben egyet lehet érteni, mondjuk az egy kicsit árnyalja ezt a szabadságharcos lendületet, hogy eközben Szijjártó párttársai letarolták a magyar sportvezetést. Lényegében két sportágat leszámítva (úszás, kajak-kenu) az összes kiemelt szövetség élén politikus vagy a párthoz ilyen-olyan módon bekötött „üzletember” áll. 

A Szijjártónak oly’ kedves magyar futballt lényegében a kormánypárt tartja fent, üzemelteti. Kisvárda felemelkedését a leváltásáig fejlesztési miniszteri posztot betöltött Seszták Miklósnak köszönheti: hivatalosan nem köthető a csapathoz, de formális vezetői szerepe vitán felül áll. Mezőkövesden ugyancsak fideszes politikusnak hálálkodhatnak: a taopénzek gyűjtésében jeleskedő klubnak Tállai András az elnöke, aki országgyűlési képviselői megbízatása mellett államtitkári minőségében is támogatja a klubot. Szintén a politikusi fősodor tagja a Honvéd új tulajdonosa, a szentesi Bozó Zoltán cége üzemelteti a menekültek ellen felhúzott déli határkerítést. A tulajdonosi kör tagja még Mendelényi Dániel, aki a magyar gazdaság fejlesztésével megbízott, rendkívüli és meghatalmazott utazó nagykövet.

Az MTK a legutóbbi időkig a Deutsch-család érdekeltségébe tartozott, a fideszes képviselő öccse, Deutsch Péter tulajdonrészt szerzett a klubban. Ettől nemrég megvált, helyére a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Zakor Sándor szállt be, ő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel működött együtt egy közös projektben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.