2021. július 15., csütörtök

MEGVAN, MIT KAPHATNAK A VÁLASZTÁS ELŐTT A NYUGDÍJASOK? - BUZOG FEL A NEMZETI UTALVÁNY

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.07.15.


Országszerte már 3000 helyen fogadják el a Nemzeti Utalványt – büszkélkedett a kibocsátó. A társaság a 2019-ben megszűnt Erzsébet-utalvány piaci helyét kívánja betölteni, ami azt is jelentheti, hogy a nyugdíjasok ismét kaphatnak jövőre állami „ajándékot”.


A kormány az előző parlamenti választások előtt Erzsébet-utalványokkal „kedveskedett” a nyugdíjasoknak. Időközben azonban az Erzsébet-utalvány megszűnt, így a megfelelő önkormányzati voksolásra 9 ezer forintnyi rezsiutalvánnyal igyekeztek terelni az idősebbeket. A rezsiutalvány viszont valahogy közel sem bizonyult annyira sikeres húzásnak.

Úgy tűnik azonban, hogy akadhat olyan már eléggé berkeken belüli megoldás, amely betölti az Erzsébet hagyta hatalmas űrt. Már az idei év elején lelkesen tudatták, hogy nemcsak megjelent a nemzeti utalvány, az ezt kínáló cég „összefogott a hazai kereskedőkért a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetséggel”. Akkoriban még egyetlen helyen sem lehetett vásárolni ilyen nemzeti utalvánnyal...
A gátlástalanság egyik „szép” példájának tartjuk, amiről a 24.hu a napokban írt. A cikk szerint idén is 25 ezer forintos CBA-utalványt kapnak egy hétért a napközis Erzsébet-táborokban dolgozó tanárok. Amellett, hogy az érintettek ezt megalázóan alacsony összegnek minősítették, mi arra is felhívnánk a figyelmet, hogy vajon miért a kormányzatnak kedves egyetlen lánc forgalmát igyekeznek így növelni.
Már országszerte 3000 beváltóhely fogadja el a munkavállalóknak kedvezményesen adható ajándékutalványt – jelezték azonban most közleményben. Ez a hálózat pedig – mint tudatták – folyamatosan bővül. Az év első hónapjaiban elsősorban a kisebb, helyi boltokkal kötöttek megállapodást, az utalványokat viszont mostanra – állította Ferenczi Róbert, a Magyar Utalvány Zrt. vezérigazgatója – a nagyobb kereskedelmi hálózatokban is elfogadják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.