2021. július 12., hétfő

NAGY A BAJ A MAGYAROK EGÉSZSÉGÉVEL - MÉLYEN NYÚLHATNAK A ZSEBÜKBE A GYORSAN GYÓGYULNI VÁGYÓK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.07.12.


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján megjelent elemzés szerint a magyar lakosság rosszabb állapotban van az elvárhatónál. Egészség nélkül pedig – rögzíti – nincs fenntartható felzárkózás. Kár, hogy ezt nem dörgölik erőteljesebben a kormányzat orra alá.


Az MNB a lakosság egészségi állapotával a 330 javaslatot tartalmazó Versenyképességi programjában és az idén első ízben megjelent Fenntarthatósági jelentésében is foglalkozik. A legutóbb közzétett írás (ez itt található meg) azért született, hogy – mint olvasható benne – képet adjon a magyar lakosság egészségi állapotáról és az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáféréséről, illetve hogy azonosítson olyan területeket, amelyeken célzott beavatkozással növekedési tartalékok szabadíthatók fel.

Mint a szerző megállapítja: a magyar lakosság egészségi állapota elmarad az ország gazdasági fejlettsége alapján elvárható szinttől. A születéskor várható élettartam hazánkban 76,5 év volt 2019-ben, ami közel 5 évvel alacsonyabb az Európai Unió átlagánál (81,3 év) és a legalacsonyabb a visegrádi régióban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.