2021. július 4., vasárnap

ORBÁN, COVID UTÁN

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH TAMÁS
2021.07.04.


Ne legyen félreértés, a cím nem azt takarja, hogy a miniszterelnök átesett volna a koronavírus-fertőzésen, ha ilyen történt volna, arról biztosan tudnánk. Inkább csak annak jelzése, hogy 2021 júliusára Orbán meghirdette a Covid utáni állapotot; ahogy azt jelezte, szabad nyaruk lesz az embereknek. Természetesen előfordulhat, hogy szeptemberre beüt a negyedik hullám, de a kormányfő megnyugtatott mindannyiunkat: fel vannak rá készülve.

Higgyük el, hogy így van, fogadjuk el – hisz' ez a legjobb megoldás mindenkinek –, hogy másfél év trauma után visszanyerjük – egyszer és mindenkorra – a szabadságunkat. Bár, bánjunk csak óvatosan a szavakkal, hisz azt is hallhattuk az ország első emberétől, hogy a járványok és a migráció évtizede elé nézünk, akkor pedig nehezen hihetjük, hogy végleg fellélegezhetünk.

Mellesleg ez már csak azért sem lehet igaz, mivel a kormány – az országgyűlés (hahaha) – változatlanul fenntartja a veszélyhelyzetet, szóval egyelőre csak a maszkot vehetjük le magunkról, a mindenről és mindenkiről gondoskodó állam változatlanul őrködik felettünk, kontroll nélkül. És így már el is érkeztünk témánk lényegéhez: vagyis hol tartunk most Covidon innen és túl. Milyen helyzetben van a magyar politika nagyjából háromnegyed évvel az országgyűlési választások előtt? Milyen reményei lehetnek az ellenzéknek, és milyenek a kormányzó pártoknak? Kijelenthetjük-e kilenc hónappal a választások előtt, hogy ezúttal – tizenkét év Fidesz uralmat követően –, nyílt a verseny, mindkét tábornak van esélye a győzelemre?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.