2021. július 21., szerda

POLGÁRHÁBORÚ FENYEGET MAGYARORSZÁGON

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.07.21.


„Eljött az ideje megálljt parancsolni a magyar kormány romboló elmebajának, s itt az ideje a felelősségre vonásának” – szögezi le legfrissebb elemzésében Radványi Miklós. A jobbközépen elhelyezkedő washingtoni Frontiers of Freedom Intézet magyar származású alelnöke az Orbán Kína-politikájából kiinduló (amúgy még a Pegasusgate kirobbanása előtt született) cikkében leszögezi, hogy „veszélyes ponthoz érkezett Magyarország megítélése a világban”, illetve, hogy „most már bármikor szakadás következhet be” Magyaraország és szövetségesei kapcsolatában. „Ami sok, az sok! A magyar kormánynak vagy vissza kell térnie a fair playhez vagy távoznia kell az Európai Unióból és a NATO-ból! A két szervezet jövendőbeli egysége forog kockán. Szorít az idő. Az orbáni daganatot végérvényesen ki kell vágni, mielőtt még áttétek alakulnának ki” – vonja le a következtetést az Orbánt évek óta bíráló és ellene tevőlegesen is fellépő jogász-politológus.


A Frontiers of Freedom blogjában megjelent elemzés Orbán életútjának sajátságos felvázolásával indul („Orbán, az utóbb a helyi bányában párttitkárrá avanzsált szakképzetlen munkás második fiaként az apja iránti személyes gyűlölete által vezérelve lázadt a szovjet megszállás és az egypárti diktatúra ellen”); kemény szavakkal jellemezve őt („önmagából fakadó nárcizmus... egyre betegesebb egománia... egomániás szörny”), kitérve „az alig titkolt elnyomásra és mindent bekebelező korrupcióra”. Felvázolja az írás, hogy miért vált páriává az Orbán-vezette Magyarország mind Washingtonban, mind pedig Brüsszelben, s cáfolja azokat, akik szerint az „orbanizmus” egy új ideológia lenne, mivel „Orbán számára az ideológia mindig felcserélhető és eldobható fél-intellektuális szemetet jelentett, aminek egyetlen célja a hatalom és a pénz iránti kielégíthetetlen étvágyának elfedése”.

Orbán számára a Kínához való közeledés kézenfekvő megoldást jelentett, hiszen a demokrácia értékei az ő olvasatában csak „értelmetlen közhelyek, amelyeket folyamatosan kell támadni és határozottan el kell utasítani”, illetve, amiért a tekintélyelvűség iránt érzett személyes vonzalma párosul a NATO és az EU vezetői részéről érzékelhető kiközösítéssel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.