2021. július 17., szombat

RÁ KELL-E SZÓLNI A GYEREKRE, HA FOLYTON A NETEN LÓG?

KLUBRÁDIÓ
/ BONYOLULT DOLGOK
Szerzők: BÁLINT JUDIT, KORPÁS KRISZTINA
2021.07.15.


Miért lóg annyit a neten, és különben is, mit csinál ott a gyerek? Vajon a kütyüző gyerekek agyhalott zombik lesznek? Ezek is bonyolult dolgok
.

Meg kell-e. lehet-e tanulni és meg lehet-e szokni a különböző új technikai eszközök használatát egy bizonyos kor felett? Okoz-e függőséget a mobiltelefon?

Bálint Judit a műsor felvezetésében arról beszélt, hogy a Klubrádió online térbe kényszerítése azzal is járt, hogy idősebb hallgatóinknak olyan technológiát kellett használniuk, amelyet korábban nem jutott volna eszükbe, a sokat szidott kütyük az életük részévé váltak. Viszont sok idős embernél még mindig valamiféle mumusnak tűnik az, hogy a fiatalok jóval nagyobb arányban használnak okos eszközöket és az internetet. Pedig nem, hallgatóink jelentik a legszebb példát arra, hogy idősebbek is meg tudják ezt tanulni és szeretni. Ráadásul, ha nem lenne internet, nem hallhatnának minket.

Arról volt tehát szó, hogy kell-e egyáltalán ilyen szembeállítást tenni, vagy kell-e rászólni a gyerekre, hogy tegye már le a kezéből az okostelefont, kell-e rosszallani, ha napi három órát lóg a neten.

Egyebek mellett ezekről beszélgetünk a Bonyolult dolgok legutóbbi adásában Bernschütz Mária generációkutatóval, a BME adjunktusával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.