2021. július 26., hétfő

RÉTVÁRI KERESZTJE

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.07.26.


Amikor Kaletáról kiderült, hogy erősen pedofil, akkor ő azzal védekezett, hogy viszont mélyen vallásos. Mégpedig keresztény, és innentől nem én tehetek arról, hogy mindezzel relativizálta a kereszténységhez való viszonyunkat, ha nem lett volna már amúgy is ambivalens attól, hogy Orbán a szájára vette a térdre, imához ordítása után. Ez a közismert megtérés nem valami megvilágosodás, hanem a hatalom akarásának eredménye, innen nézvést tehát a Fidesz – és csatolmányai – elvesztették azt a jogukat, hogy az ő kereszténységükkel szemben elnézőek legyünk, mert váltogatott köpönyegekkel szemben miért is lennénk azok.

Másrészről a kereszténység is csak egy gondolat a világ megmagyarázására, ebből a szempontból pedig nem különbözik a húrelmélettől, ami indokolja azt, miért nem borulunk le Sheldon előtt, hanem figyelmesen hallgatjuk okfejtéseit, aztán olykor kiröhögjük. Mindez magyarázza azt a Bödőcs megnyilatkozást is, amikor azt jelentette ki egyik előadásában, hogy „Azt mondják, istennel nem viccelünk. – De.” Mert, ha ezt nem nézzük el, akkor tálibok leszünk, akik máglyára küldik Bödőcsöt. Ez azonban azért nincs így, mert hiába mondogatja reggeltől estig a kedves vezető, hogy Magyarország keresztény ország, Bödőcs lecsapásával: Nem az.

Többen vannak benne a hitetlenek és a kétkedők, akiket a kisebbség meg akar téríteni figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy ez a XXI. század, mi nem ágyékkötős vademberek vagyunk, ők viszont sajnos misszionárusok. Hogy mi is a baj a Fidesz kereszténységével, arra azt hozom fel magyarázatul, hogy az egyik télen fatornyosomban a helyi Fidesz azon háborodott fel, mert a kiszolgáltatott emberek tüntetni mertek a rabszolgatörvény ellen, mégpedig ádvent időszakában, amivel szerintük szentségtörést követtek el, mert nem suttogva közlekedtek a téren. Ez a budapesti szent szánkók esetének helyi megnyilvánulása, és hasonképp gyomorforgató.

A keresztények ránk akarják kényszeríteni a gondolkodásukat, ha az nem megy, az életmódjukat, kitelepülnek a térre vagy körmenetelnek azon elvárva azt, ha lóbálnak közben egy füstölőt, mindenki, leboruljon. Hát, nem. Ha azt kérik tőlem, tartsam tiszteletben a hitüket, én azt készséggel megteszem, ha nem dörgölik reggeltől estig az orrom alá, és nem hangoztatják, hogy mindattól ők felsőbbrendűek. Mindemellett álszentek is, mert az állítólagos kereszténység a jelképekig terjed, a gondolkodásban, erkölcsben meg nem mutatkozik. A szent szánkók esete is mutatja, a Fidesz hite inkább hajlik a totemizmus felé, ami szintén mókás a maga nemében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.