2021. július 20., kedd

ÚJSÁGÍRÓT CSAK AKKOR LEHET “TÖRVÉNYESEN” MEGFIGYELNI, HA A SAJTÓSZABADSÁGOT TERRORIZMUSNAK TEKINTIK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.07.20.


Magyarországon, ha a rezsim veszélyesnek talál valakit abból a szempontból, hogy a diktatúrával szemben ellenzéki tevékenységet fejt ki, amely a diktatúra által meghúzott határokon túllép, vagyis csak teszi a dolgát, akkor bármelyik vezér NER-politikus megrendeli az illető titkos megfigyelését, amihez egymásnak adnak engedélyt, minden demokratikus kontroll nélkül, még utólag sem tájékoztatják az illetőt sem a megfigyelés tényéről, sem a róla gyűjtött adatokról, sem azok felhasználásáról és sorsáról. Ilyen csak a legsötétebb diktatúrákban van.


Nem véletlen, hogy a mindig zsigerből reagáló cinikus, hazug propagandagépezet fél napig hallgatott, nem tudtak megszólalni, amikor kiderült a magyar közélet rendszerváltás utáni második legnagyobb botránya, miszerint egy izraeli kémprogrammal újságírókat, ellenzékinek gondolt vállalkozókat, egy médiatulajdonos, ellenzéki politikusokat, közéleti szereplőket, mintegy 3oo magyar embert figyeltek meg. A rendszerváltás utáni legnagyobb botrány az alkotmányos rend megdöntése volt, amikor Orbán megalapította a NER-t, ez a mostani a második legnagyobb.

Ez akkora bukás, hogy Magyarországon kívül a világ bármely országának kormánya, diktatúrája megbukna tőle, de ennek a szele sem fogja érinteni Orbán fasiszta rendszerét, annak ellenére, hogy a megfigyelési botrány nyilvánosságra kerülése után torkukra akadt a szó. Megvárták, mi lesz, kimegy-e bárki az utcára, elindulnak-e tömegtüntetések, követelik-e azonnal a távozásukat. Kivonul-e végre az ellenzék a parlamentből és az egész rendszerből, vagy megy az élet tovább? Megnyugodhattak, semmi nem történik, az élet megy tovább. Elég azt mondani, hogy minden törvényes, oszt jó napot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.