2021. július 13., kedd

VIHARKÁROK: SOKAN MARADHATNAK HOPPON - ÖTSZÖRÖSÉRE NŐTT AZ ÁTLAGOS IGÉNY

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.07.13.


Már eddig 1,5 milliárd forint fölé nőtt a hétvégi viharok miatt kárbejelentések száma. Az elkövetkező napokban azonban ez az érték akár sokszorozódhat is. A mostani weekend így az idei május-augusztusi viharszezon első két hónapjának teljes összegénél többe kerülhet a biztosítóknak. Szerződés híján azonban sokaknak nem segíthetnek.

A hétvégi vihart követő hétfő délelőtti mérleg több mint ötezer bejelentést és másfél milliárdot meghaladó kárösszeget mutat – gyűjtötte össze a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). A biztosítók tapasztalata szerint a nagyobb nyári viharok után a tényleges károk mértéke, illetve a kárbejelentések száma akár háromszor-négyszer magasabb is lehet az első napok becslésénél.

Ennek az egy hétvégének a kifizetései nagy valószínűséggel meghaladják az idei május-augusztusi viharszezon első két hónapjának teljes összegét (2,1 milliárd forint). Mindez csak a lakásbiztosításokhoz kötődik, ezekben az adatokban nincsenek benne a mezőgazdasági károk és az időjárás következtében az ipari létesítményekben, közintézményekben keletkezett rongálódások...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.