2021. augusztus 24., kedd

A CKP KÉSZ INTÉZKEDÉSCSOMAGOKAT VÁR AZ OKTATÁSBAN A NEGYEDIK HULLÁMRA

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.08.24.


Úgy tűnik, hiába vár választ a Civil Közoktatási Platform (CKP), Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkártól arra, hogy felkészült-e az oktatásirányítás a negyedik hullámra. Egyelőre be kell érniük Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter kijelentésével, a kormány jelenléti oktatásra készül a szeptember elsején induló tanévben, mert a koronavírus-járvány jelenlegi helyzete ezt lehetővé teszi. A CKP szerint viszont megoldható lenne, hogy legyenek intézkedéscsomagok, protokollok, amelyeket meghatározott esetekben be lehet vezetni.


Pedig a CKP, vagyis a több mint félszáz civil szervezet szakmapolitikai értékközösségen alapuló, demokratikus együttműködési fóruma az elmúlt két év járvány által sújtott oktatási gyakorlatából kiindulva tette fel a kérdéseit az iskolaévre való felkészüléssel kapcsolatban az oktatásirányításnak.

Elsősorban arra várnak választ, hogy – a korábbi negatív, nagy lelki megterhelést, oktatásbeli elmaradásokat és emberáldozatokat is követelő tapasztalatok alapján – a köznevelési államtitkárságon kidolgoztak-e a nyár folyamán intézkedéscsomagot és működési protokollt a különböző várható járványügyi helyzetekre, hogy elkerülhetők legyenek a tavalyihoz hasonló rögtönzések, a gyorsan változó utasításokhoz való igazodás okozta feszültségek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.