2021. augusztus 11., szerda

A LÍTIUM LESZ AZ ÚJ OLAJ? - EGY IGAZÁN BEROBBANÓ ÜZLETÁG

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.08.11.A Tesla Megapack tüze felhívta a figyelmet az életünkben egyre nagyobb szerepet betöltő litium-ion akkumulátorok fokozott tűzveszélyességére. A litium-üzlet egyébként jó úton halad afelé, hogy felzárkózzon az olajüzlet mellé, egyszer talán fel is válthatja.


Egy korábbi előrejelzés szerint 2025-ben a világon legyártandó személygépkocsik 47 százalékát hajtja meg villanymotor, vagy teljes egészében (BEV), vagy kisebb-nagyobb mértékben rásegítve a belsőégésű motor működésére (PHEV, HEV vagy MHEV). A még ma is luxusnak számító Tesla sikere nyomán – egyben engedve a környezetvédők, valamint persze a közvélemény, vagyis a piac nyomásának – neves autógyárak sora jelenti be, hogy mikorra tervezi gyártmánypalettájának átállítását.

Például a Volkswagen 2035-re, a Honda 2040-re tervezi, hogy felhagy a hagyományos autók gyártásával. Az Audi 2026-ban már autóinak több mint felét elektromos hajtással szándékozik eladni, a Ford pedig 2030-ban az európai piacra már csak ilyeneket akar hozni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.